Tipset: Här är laget Vimmerby får möta i slutspelet

Allettan är slutspelad. Vimmerby Hockey kom tvåa bakom Kristianstad. Snart börjar kvartsfinalerna i slutspelet – utan VH. De går som ni vet in först i semifinalen. Vi har kikat i spåkulan och tar på oss den "omöjliga" uppgiften att tippa motståndare just där.

Snart börjar kvartsfinalerna i slutspelet till Allsvenskan. Där är inte Vimmerby med, utan går in direkt till semifinalerna. Här spekulerar vi om vilket motstånd VH får möta där. Vårt tips är att det står mellan Karlskrona, Väsby och Tranås.

Snart börjar kvartsfinalerna i slutspelet till Allsvenskan. Där är inte Vimmerby med, utan går in direkt till semifinalerna. Här spekulerar vi om vilket motstånd VH får möta där. Vårt tips är att det står mellan Karlskrona, Väsby och Tranås.

Foto: Arkiv

Ishockey2024-02-29 14:25

Borås eller Alvesta. Falun eller Kalix. Två av dem tar sig vidare från play in. I övrigt är det klart vilka 14 lag som spelar i den kommande kvartsfinalserien i bäst av fem matcher. Redan nu vet vi vilka åtta lag som är seedade och får välja motståndare. Sporten har gått igenom lagen, tittat på styrkor och statistik från säsongen och nu gör vi ett försök att tippa vilka lag som stöter på varandra i kvarten och hur valen görs på söndag. Utifrån de matcherna tippar vi också vilket motstånd Vimmerby Hockey får möta i sin semifinal.

Här är lagen som är seedade, där rangordningen avgör vilka som får välja först. Alltså Halmstad. 

1) Halmstad, 2) Lindlöven, 3) Tranås, 4) Boden, 5) Sundsvall, 6) Karlskrona, 7) Väsby, 8) Dalen. 

Övriga lag: Hanviken, Mariestad, Vallentuna, Visby, Troja, Strömsbro, Borås/Alvesta, Falun/Kalix. 

Så här tror vi att valen görs och hur matcherna slutar.

Halmstad-Strömsbro (Halmstad vidare)

Lindlöven-Falun (Lindlöven vidare)

Tranås-Vallentuna (Tranås vidare)

Boden-Hanviken (Boden vidare)

Sundsvall-Mariestad (Mariestad vidare)

Karlskrona-Borås (Karlskrona vidare)

• Väsby-Visby (Väsby vidare)

• Dalen-Troja (Troja vidare)

Nu till nästa steg, det avgörande innan kvalserien. Här kliver Kristianstad, Hudiksvall, Vimmerby och Piteå in i slutspelet i kraft av att de kom etta respektive tvåa i den södra och norra Allettan. Tolv lag återstår nu, där de sex vinnarna är klara för kvalserien till Allsvenskan – och där bara seriesegraren tar klivet upp.

Första matchen spelas 16 mars och vi vet att VH kommer ha hemmaplansfördel vid en eventuell femte och avgörande match. Frågan är bara vilket motstånd som väntar Vimmerby Hockey. Vi tror att det är knivskarpt mellan tre lag utifrån de tippade resultat vi gjort tidigare. 

undefined
VH jublar efter vinsten mot Tranås tidigare den här säsongen. Frågan är de får göra det igen i ett eventuellt möte mot rivalen i semifinalen.

Kommentar: 

Tipset är att det står mellan Tranås, Karlskrona och Brödernas/Väsby. Rent sportsligt är kanske hårdsatsande Väsby det naturliga valet. Ett Väsby som var topptippat av många innan säsongen, men som darrat och inte haft jämnheten som många trott på förhand. De kom först på sjätte plats i den norra Allettan, ändå tror vi inte på Brödernas. Varför kan man undra? Jo, dels för att VH åkt ut mot Väsby tidigare i slutspel, dels för att känslan är att det förhållandevis namnkunniga laget lär ha en växel till att lägga i än vad de visat hittills. 

Karlskrona då? Det var många som också trodde på Blekingegänget innan hockeysäsongen drog igång i höstas. Frågetecknen kring lagets kapacitet har dock varit många, inte minst första halvan av Allettan då KHK underpresterade kraftigt sett till truppens styrka. I slutet har det hänt grejer, trots att flera duktiga spelare har saknats. Karlskrona har hittat formen, har fem raka vinster och vann ju mot Vimmerby senast i onsdags. Precis som Väsby tror vi att de har en växel till att lägga i. Slutligen Phil Horsky-tränade Tranås AIF. Vimmerbys rival. Men hur troligt är det att Vimmerby väljer TAIF, som visat kanonform senare delen av Allettan? Vi landar ändå i Tranås och har resonerat så här. Intressemässigt, publikmässigt och rent ekonomiskt är de helt enkelt det bästa valet. 

Tippade semifinaler:

• Kristianstad-Troja

• Hudiksvall-Mariestad

• Vimmerby-Tranås

• Piteå-Boden

• Halmstad-Karlskrona

• Lindlöven-Väsby

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!