Horsky återvänder till Hockeyettan: "Stolt och glad"

På fredagsförmiddagen briserade det en nyhetsbomb i Hockeyettan. VH:s förre succétränare Phil Horsky har skrivit på ett treårskontrakt med Tranås AIF.

Phil Horsky tränade Vimmerby Hockey i tre säsonger, mellan 2018 och 2021

Phil Horsky tränade Vimmerby Hockey i tre säsonger, mellan 2018 och 2021

Foto: Michael Nordin

Ishockey2023-05-05 11:25

– Jag är stolt och glad att få ta över Tranås som huvudtränare. Det är en välskött förening med en hög kravbild på sina spelare och tränare. Jag ser fram emot samarbetet med spelarna och sportgruppen och längtar efter säsongsstarten, vi kommer köra hårt, säger Phil Horsky i ett pressmeddelande.

Tranås klubbchef Stefan Fransson säger så här:

– Vi träffades första gången våren 2018, vi har därefter behållit kontakten med varandra och nu föll alla bitar på plats och en signering på tre år är i hamn. Det känns väldigt inspirerande och helt rätt för oss att Phil ska leda TAIF de kommande tre säsongerna. Phil är en kompetent tränare som ser individen och ställer krav, så hans profil passar och stämmer in på vad vi vill ha.

Phil Horsky var en uppskattad och karismatisk tränare under sina tre säsonger i Vimmerby Hockey, mellan 2018 och 2021. Han var ytterst nära att ta VH till kvalserien alla tre år, men föll på målsnöret. Först mot Kristianstad i en tredje och helt avgörande match. Sedan satte pandemin stopp för Vimmerbys framfart. Det tredje och sista året var det Troja/Ljungby som sänkte VH och Horsky i den avgörande matchen.

De senaste två säsongerna har österrikaren varit tränare i Vita Hästen och HC Pustertal i Italien. Nu väntar ett nytt uppdrag – hos Vimmerby Hockey kanske allra största rival Tranås AIF.  Enligt serieförslaget kommer VH och Tranås hamna i samma grundserie (västra) nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!