Titta – "VH-spelarnas" stora dominans under säsongen

Att toppa en poängliga är givetvis prestigefyllt för en ishockeyspelare. Tre av Hockeyettans fyra serier toppas av tidigare Vimmerby Hockey-spelare.

Kristoff Kontos följer upp sin succésäsong i Vimmerby med att dominera i Boden.

Kristoff Kontos följer upp sin succésäsong i Vimmerby med att dominera i Boden.

Foto: Pär Bäckström/NSD

Ishockey2020-12-06 15:30

I den norra Hockeyettan-serien ligger kanadensaren Kristoff Kontos i överlägsen topp. Kontos gjorde stor succé i Vimmerby Hockey i slutet på förra säsongen och var en nyckelspelare i laget som tog sig till play-off 3 och stormade mot kvalserien. Den här säsongen spelar Kontos i Bodens HF, som leder sin serie och är klara för Allettan. 

Kontos har gjort 37 poäng (10 mål och 27 assist) på 17 matcher och är den bästa poänggöraren i hela Hockeyettan. 

Tittar vi till den östra serien så hittar vi en tidigare VH-spelare även där. Björn Jonasson, som spelade i Vimmerby från 2011 till 2015, leder poängligan på 32 gjorda poäng (13+19). Jonasson har gjort stor succé i Huddinge de senaste säsongerna och öst in poäng. Huddinge leder också sin östra serie, tio poäng före Visby/Roma.

Det är VH-prägel även i toppen av den södra seriens poängliga. Martin Pärnas 21 poäng (8+13) gör att han leder poängligan, framför Kallinge/Ronnebys Sebastian Magnusson. Pärna spelade i VH säsongen 18/19. 

undefined
Martin Pärna leder den södra seriens poängliga.

Den västra serien då? Nej, Kumlas poängkung Victor Wänghult har ingen historia i Vimmerby. Men – förra säsongen spelade han faktiskt i Västerviks IK.

Bland de nuvarande VH-spelarna är Jonas Nyman vassast poängmässigt. Forwarden har gjort 15 poäng på lika många matcher och ligger på 14:e plats i den södra poängligan. 

Björn Jonasson är en pålitlig poänggörare i Huddinge.
Björn Jonasson är en pålitlig poänggörare i Huddinge.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!