Winder längtar efter publikens jubel

Med sin publikfriande spelstil är det lätt att förstå att Todd Winder ser fram emot att spela inför fullsatta läktare i ishallen. "Det var en av anledningarna till att jag ville komma tillbaka till Vimmerby", säger han.

Todd Winder gör sin andra säsong i Vimmerby Hockey och ser särskilt fram emot att få spela inför mycket publik.

Todd Winder gör sin andra säsong i Vimmerby Hockey och ser särskilt fram emot att få spela inför mycket publik.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-09-30 19:45

Sporten möter Todd Winder i spelarbåset efter torsdagens träning. Han är en av de sista spelarna som dröjer sig kvar på isen och skjuter några extra puckar och hjälper dessutom till att flytta undan målburen när vaktmästaren ska spola isen. Kanadensaren är redo för sina andra säsong i klubben och bestämde sig ganska tidigt för att komma tillbaka.

– Jag hade en bra dialog med sportchefen Morgan Persson och kom snabbt fram till att vi skulle köra ett år till. Vi var så nära att gå hela vägen och nå Hockeyallsvenskan förra säsongen så det är klart att jag är sugen på att ta revansch. Dessutom så var det en speciell säsong ifjol utan publik på läktarna och när jag hört de andra spelarna berätta om vilket liv det är på läktarna när hallen är fullsatt och hur mycket fansen gillar hockey så ville jag såklart få chansen att uppleva det också, säger Winder.

undefined
Todd Winder ser fram emot en ny säsong i Vimmerby Hockey.

Han har för övrigt redan fått uppleva en ny sida av Vimmerby under de två månader han spenderat i stan efter sommaruppehållet.

– Ifjol kom jag till stan vid den här tiden, men nu var jag här från start redan i augusti och fick njuta av den fina sensommarvädret och även se all liv och rörelse det är i stan vid den tiden när Astrid Lindgrens Värld är öppet. Det uppskattade jag mycket.

Hur är känslan inför den kommande säsongen?

– Det känns väldigt bra. Laget har många duktiga spelare där många är unga och snabba. De nya spelarna har också kommit in i gruppen väldigt väl. Resultaten på försäsongen har varit riktigt bra bortsett från en match mot Nyköping. Jag tror att det kan räcka riktigt långt.

Förra säsongen hade Todd Winder begränsat med speltid vissa perioder under Phil Horskys ledning. Med nye tränaren Staffan Lundh känner han gott förtroende.

– Vi har testat lite olika formationer på försäsongen och det är naturligt med en ny tränare, men nu känns det som vi börjar hitta rätt.

undefined
Todd Winder

Under sitt andra år i Sverige börjar kanadensaren också prata och förstå en del svenska.

– Jag kan tala lite svenska, säger han som exempel.

– Jag lär mig hela tiden och det är roligt. Jag tycker faktiskt att det är lättare att prata på svenska själv än att förstå vad andra säger då de i regel pratar ganska fort. Då har jag svårt att hänga med. Men det vore kul att passa på att lära sig ett nytt språk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!