Tomas Sandlin tar över Vimmerby

Namnet Sandlin klingar fint i hockeykretsar. Tommy Sandlin är en av Sveriges största tränare genom tiderna. Nu tar hans son Tomas över Vimmerby Hockey.

Ishockey2013-04-26 07:01

Det har spekulerats hit och dit, det har stötts och blötts. Nu är det klart. VH har funnit efterträdaren till Anders Spaak.
Men låt oss klargöra en sak först: han är inte speciellt förtjust att prata om sin bortgångne far, tränarlegenden Tommy Sandlin.
- Nä, helst inte. Jag förstår att media och journalister vill ställa den typen av frågor, men det var så skönt när jag var tränare i Italien och att ingen kopplade samman mig med min pappa. De trodde typ att var tredje svensk hette Sandlin i efternamn.

"Fart och fläkt"Har du din egen stil, eller finns det likheter i ledarskap?
- Jag är definitivt färgad av min pappa, men jag har min egen stil.
Varför blir du tränare i Vimmerby?
- Jag blev jätteglad när jag blev kontaktad av Vimmerby. En av huvudpunkterna att jag tackade ja till uppdraget är att sportchefen Fredric (Jaensson) och min syn på hur hockey ska spelas stämde till hundra procent. Vi ser hockey på samma sätt.
Och hur är det?
- Jag älskar offensiv och kreativ hockey. Det ska vara fart och fläkt och jag vill verkligen att spelarna vågar. Samtidigt vill jag att mina lag ska kunna stänga matcher när vi leder.
Vad har du för intryck av Vimmerby?
- Jag har letat efter ett lag på väg framåt, ett lag som vill något. Känslan är att organisationen är beredd att ta nästa steg och att det är möjligt för laget att ta ett rejält kliv. Det känns som att det här passar mig som handen i handsken.
- Magkänslan säger att det här kommer bli riktigt roligt, säger Tommy Sandlin från bostaden hemma i Umeå.
Snart är han på plats nere i Vimmerby.
- Jag kommer flytta ner efter Valborgshelgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!