Topp fyra allt länge bort för Vimmerby

Vimmerby fick en tuff resa borta mot Kallinge-Ronneby och förlorade med 6-1, efter framförallt en svag mittperiod. - Kallinge är väldigt bra när de få utdelning, konstaterar VH-tränaren Tomas Sandlin.

Robin Andersson ersatte Calle Brattenberger i VH-målet efter att han blev utbytt vid ställningen 5-1 till hemmalaget KRIF. Foto: Lars Nilsson, hesafredrik.se

Robin Andersson ersatte Calle Brattenberger i VH-målet efter att han blev utbytt vid ställningen 5-1 till hemmalaget KRIF. Foto: Lars Nilsson, hesafredrik.se

Foto:

Ishockey2014-01-27 07:30


Det var Vimmerby som tog ledningen i powerplay efter drygt fem minuter, genom Tobias Jonsson. Men, det tog bara 16 sekunder innan Kallinge-Ronneby kvitterade och tre minuter senare kom även hemmalagets ledningsmål till 2-1.
- Deras snabba kvitteringsmål visade väl att det inte var våran dag. Jag tycker att vi gjorde en bra första period, men tyvärr gick vi ur den med uddamålsunderläge och box play, det var inte bra, säger Tomas Sandlin.

Snabb utdelning
Den andra perioden blev 20 jobbiga minuter för VH då hemmalaget ryckte och avgjorde matchen. 3-1 kom efter två minuter och snabbt var det även 4-1. När Kallinge sedan satte 5-1 i mitten av perioden tog VH timeout och bytte målvakt, då Robin Andersson ersatte Calle Brattenberger. Men innan perioden var över hade hemmalaget utökat till 6-1.
- Vi kom inte alls upp i nivå i andra perioden och Kallinge fick snabb utdelning och då är de väldigt bra. De fick tre snabba mål och var helt enkelt hetare än oss. Vi hamnade på efterkälken och lyckades aldrig ta tag i spelet tillräckligt mycket i mittperioden, säger Sandlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!