TOPPKANDIDAT: Vimmerby Hockey rankas femma i Sverige

När Hockeyettan-oraklet på hockeysverige.se, Mikael Mjörnberg, rankar landets tio bästa ettanlag placerar han Vimmerby Hockey som femma. ”Jag har känslan av att Vimmerby kan komma att bli riktigt vassa”, skriver han bland annat.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2016-08-05 05:44

Det var i går som Mjörnberg gjorde ett inlägg på hockeysverige.se, där han rankade och gav omdömen om de tio HockeyEttan-lag i Sverige (totalt 48 stycken), som han tycker ser bäst ut på papperet just nu.

Överst på listan placeras Troja/Ljungby, följt av Kristianstad, Piteå och Sundsvall. Därefter, som femma, rankar Mjörnberg Vimmerby Hockey och skriver följande om laget:

”Problemet för smålänningarna ifjol var att alldeles för få kunde bidra framåt. Laget vann många matcher på att spela tight och ha en storspelande Linus Lundin längst bak medan offensiven var lite för trubbig för att anstå ett topplag. Det har man nu försökt rätta till med Victor Crus Rydberg, David Stenbacka och Markus Modigs, herrar som mycket väl kan komplettera Hampus Harlestam och Jesper Kokkonen i offensiven. Trion Karl Johansson, Petter Runesson och Kristofer Backman som hämtades från Östersund ska också bli väldigt intressant att se i en ny omgivning. Jag har känslan av att Vimmerby kan komma att bli riktigt vassa säsongen som kommer.”

Noterbart är att fem av de tio högst rankade lagen återfinns i den södra HockeyEttan. Utöver Troja, Kristianstad och Vimmerby rankas Tranås nia och KRIF tia.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!