Törngren mot toppen av SHL

I går kväll var det hett derbymöte mot Frölunda. I dag vänder Christoffer Törngren hem till Frödinge för julfirande. En intensiv höstsäsong med massor av matcher är snart över – och HV-spelaren är nöjd. – Jag tycker det har gått bra både för mig och för laget.

Frödingekillen Christoffer Törngren har lyckats bra i HV71 i SHL. Inför gårdagskvällens drabbning mot Frölunda hade han bara åtta spelare i SHL framför sig i den så viktiga plus-minus/statistiken. Foto: TT

Frödingekillen Christoffer Törngren har lyckats bra i HV71 i SHL. Inför gårdagskvällens drabbning mot Frölunda hade han bara åtta spelare i SHL framför sig i den så viktiga plus-minus/statistiken. Foto: TT

Foto:

Ishockey2016-12-21 09:30

Den Vimmerbyfostrade forwarden är inne på sin tredje hela SHL-säsong. 22-åringen går också mot sin poängmässigt bästa säsong. Inför gårdagskvällens derby mot Frölunda hade Christoffer Törngren gjort tio poäng, varav tre mål. Totalt har det blivit 34 poäng på 121 SHL-matcher. Men som ni vet är antal gjorda poäng långt ifrån det enda som karaktäriserar en bra hockeyspelare.

En titt i den viktiga plus-minus/statistiken visar att Törngren bara har åtta spelare före sig i hela SHL när vi nu kommit halvvägs in i serien. Med plus nio är han också näst bäst i HV71 efter Andreas Borgman.

Koll på VH

– Jag öppnade serien starkt och gjorde en hel del poäng. Jag har tappat lite fart på slutet och har inte haft det rätta flytet, men jag tycker ändå att jag skapar mycket i matcherna, säger Christoffer på väg till bortamatchen mot Frölunda.

Känner du att du har utvecklats som hockeyspelare?

– Ja, det tycker jag. Jag är starkare i kroppen och känner att jag blivit mer etablerad i SHL. Nu är det snart dags att ta nästa kliv i min utveckling. 

Vad har ni satt upp för målsättning i laget?

– Vi har som mål att bli topp fyra i grundserien.

HV71 låg inför rivalmötet i Göteborg på femte plats i tabellen. För Christoffer Törngren väntar nu fyra dagars julfirande med familjen i Frödinge.

Följer du Vimmerby Hockey något?

– Ja, jag vet att de tog sig vidare i Allettan i sista omgången. Jag har ju också spelat med några av de nya killarna i laget. Crus Rydberg (Victor) spelade jag tillsammans med i Tingsryd och TV-pucken. Viktor Kokman känner jag sedan hans tid i HV.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!