Törngren räknar dagarna till återkomsten

Ett drygt halvårs rehab är snart över för Vimmerbyfostrade HV71-forwarden Christoffer Törngren. Korsbandsskadan är läkt, Christoffer är åter på is och nu räknar han dagarna innan han kan köra för fullt igen.

Ishockey2015-08-21 06:14


- Skadeperioden har lärt mig att uppskatta det jag har på ett helt annat sätt, säger han.

Den gångna säsongen tog Christoffer Törngren steget från lovande till näst intill ledande i HV71.
Inför säsongen parades då 20-årige Törngren ihop med Filip Sandberg och Anton Bengtsson i en fjärdekedja, som i första hand skulle göra sporadiska byten, avlasta övriga formationer och se till att hålla tätt bakåt.
Det fixade de. Och mycket mer därtill. I flera av HV:s matcher var det fjärdelinan som lyfte laget och som även avgjorde. Formationen blev omtalad, fruktad och hyllad.

Men tisdagen den 27 januari i år, i en match mot Brynäs, small det. Christoffer fastnade med ena skridskon i isen, föll och fick all tyngd på benet.

- Direkt när det hände kände jag att något gick sönder. Det knäckte till i knät och gjorde oerhört ont, berättar han.

Och när HV-läkaren Jonas Kaltman hade undersökt knät dagen efter levererade han domen: Främre korsbandet är av, operation måste göras och därefter väntar åtminstone ett halvår av rehabilitering.

- Det här har varit mitt livs tråkigaste halvår. Jag har känt en oerhörd frustration över att inte kunna vara med. Samtidigt har det gjort att jag lärt mig uppskatta det jag har och mitt hockeyspelande på ett helt annat sätt.

Läs hela artikeln i fredagens tidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!