Toronto utklassade Vancouver

Auston Matthews gjorde två mål när Toronto besegrade Vancouver med 5–1 i NHL. Han har därmed inte bara gjort mål i sju matcher i rad utan även blivit den första i Toronto att sätta tio skott den här säsongen.

Torontos Wayne Simmonds och Auston Matthews firar vinstern äver Vancouver.

Ishockey2021-02-07 05:29

Även Torontos Wayne Simmonds gjorde två mål i segermatchen, medan Zach Hyman stod för en fullträff och en assist.

Hemmalaget Toronto ledde med 5–0 när det var drygt två minuters spel kvar. Då styrde Brock Boeser in Quinn Hughes skott, efter en passning från Elias Petterson, och Vancouvers matchnolla spräcktes.

Vancouver har haft något av en varannan veckas-form den här säsongen – fyra förluster den här veckan, fyra vinster förra veckan och fyra förluster veckan innan det.

– Det känns aldrig bra att förlora en hockeymatch, vi är helt klart inne i en svacka just nu, men det handlar om att ha rätt inställning. Man måste komma tillbaka nästa match och ge ännu mer, säger Vancouvers Tyler Myers.

Hindra smittspridning

Mötet New York Islanders–Pittsburgh avgjordes först med knappt tre minuter kvar av ordinarie matchtid då Anders Lee fick in 4–3-målet. Islanders Jordan Eberle gjorde två mål och Semjon Varlamov i mål spelade sin 500:e NHL-match.

Islanders matcher tidigare i veckan mot Buffalo ställdes in på grund av ligans säkerhetsåtgärder att hindra smittspridning och senast New York-laget spelade var den 31 januari.

Första målet på hopp

I mötet mellan Anaheim och San Jose hade bortalaget ledningen med 1–0 när Anaheims svenske back Hampus Lindholm skyfflade på från blålinjen, framför mål hoppade landsmannen Isac Lundström till för att skymma sikten för San Jose-keepern och fick pucken på klubban, in i mål och därmed var första fullträffen i NHL-karriären ett faktum. Inga fler mål föll under ordinarie tid och Anaheim kunde knipa segern efter straffar.

I Calgary blev det målkalas mellan hemmalaget och gästande Edmonton. Calgarys Elias Lindholm spräckte nollan redan i matchens första minut. Därefter vände Edmonton på steken och gick fram till 2–1 innan Calgary kom tillbaka och återtog ledningen tack vare assist och mål från Mikael Backlund. Ny kvittering av Edmonton följdes av ännu en assistpoäng från Backlund och hans Calgary kunde till slut vinna tillställningen med 6–4.