Träna försäsong på annan ort – då är VH-forwarden inte nådig i sin kritik

VH-spelaren – och Vimmerbysonen – Markus Modigs var inte nådig i sin kritik mot det förslag som presenterades av centerpartistiska oppositionsrådets Ingela Nilsson Nachtweij under gårdagen, där hon menade på att VH kan bedriva delar av sin försäsong på annan ort för att spara pengar.

VH-spelaren Markus Modigs är inte sugen på att träna på annan ort. Foto: Magnus Strömsten

VH-spelaren Markus Modigs är inte sugen på att träna på annan ort. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Ishockey2017-09-01 11:24

– Jag förstår att alla vill spara pengar. Men hon verkar helt sakna kunskap i ämnet hon uttalar sig. Hon borde sätta sig in i hur det funkar innan hon yttrar sig, säger Modigs.
Och dundrar vidare:
– Min spontana tanke var ”jag flyttar härifrån”. En stor del i att spela hockey i VH är att det är en hockeystad med ambitioner, men man blir matt när man inte känner något stöd från politikerna. Det gäller inte bara hockeyn, idrottshallen är också fallfärdig.

Forwarden säger att ett av lockbetena i rekrytering av nyförvärv har att göra med just tillgången till istid och den gemenskap som finns i staden. Skulle man rycka bort det incitamentet skulle värvningsprocessen givetvis försvåras.
– Många spelare vill flytta hit men sådana här uttalanden svärtar ju ner och kan få spelare att tänka till en extra gång. Man undrar ju var pengarna försvinner. Man bygger nån gräsmatta på Näs för massa miljoner men ishallen och idrottshallen håller på att gå under. Nu rustar dom upp Ceos, vilket är bra, men det finns ju fler föreningar i staden, fortsätter Markus Modigs.

Att stänga ishallen under några veckor i säsongens linda, menar Modigs, är att inte bry sig om de som bor på orten året runt.
– Barnens stad? Snarare turistbarnens stad. Turistnäringen är såklart viktig men man måste nog måna om de som bor här året runt också, avslutar Modigs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!