Tränarduon lyriska efter klockrena insatsen: "Bästa vi sett ett Vimmerbylag prestera"

Vimmerby sköljde över Skövde och var helt överlägset när playoff 2-platsen säkrades. – Jag är lyrisk, säger tränaren Eric Karlsson.

Foto:

Ishockey2017-03-04 18:17

Vimmerby säkrade på lördagskvällen avancemang till playoff 2 efter en mycket stark insats. Skövde hade inte skuggan av en chans.

Tränarna Eric Karlsson och Krister Ström var lyriska efter matchen.

– Jag känner en jäkla stolthet, säger Krister Ström och får medhåll av Eric Karlsson som fortsätter:
– Vi är jättestolta över grabbarna och hur vi genomför matchen. Både jag och ”Krille” (Krister Ström) sa det efter första och andra perioden att det var det bästa vi sett ett Vimmerbylag prestera. Vi var så ofantligt bra, säger Eric Karlsson.  

Vimmerby vann matchen med 5–3 och skotten med klara 46–24. 

– Ska man kolla på spelmässiga detaljer så sitter det i ryggmärgen. Alla checkar in och vi har fyra riktiga kedjor, säger Eric Karlsson.

Sett till hela matchen hade Skövde oerhörda problem med Vimmerbys fart och kom få gånger in i offensiv zon med pucken i tryggt favör. 

– Jag vet inte hur många puckar vi tog tillbaka i dag, vi körde på hela tiden. Fantastiskt roligt att se och efter andra perioden hade inte Skövde haft ett byte där de tagit in pucken i offensiv zon och spelat kontrollerat. Vi var på dem hela tiden, säger Krister Ström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!