Tränarduons enorma glädje: "Extremt många jävla känslor"

Hampus Sylvegård och Wictor Holmberg. Duon som tagit Vimmerby Hockey till det förlovade landet – som kallas Hockeyallsvenskan. Det var två stolta och glada tränare som njöt av avancemanget. "Det är svårt att begripa", säger Sylvegård.

Hockeyallsvenskan nästa! VH krossade Halmstad i den sista omgången och knep förstaplatsen i kvalserien före Hudiksvall och Kristianstad.

Hockeyallsvenskan nästa! VH krossade Halmstad i den sista omgången och knep förstaplatsen i kvalserien före Hudiksvall och Kristianstad.

Foto: Meijer Media

Ishockey2024-04-20 20:28

Huvutränaren var märkbart tagen över vad detta VH ställt till med. 

Efter mängder av matcher och hinder på vägen pallade laget trycket och pulveriserade Halmstad med 8–1, vilket ledde till avancemang.

– Det är så extremt många känslor just nu. Glädje, lyckorus, adrenalin och tomhet på samma gång, säger Sylvegård till Sporten i tränarrummet. 

– Vi har slitit så otroligt hårt från augusti ända fram till mitten av april. Det har varit en så lång säsong. Först tar vi oss till kvalserien, vilket bara det var historiskt. Nu är vi klara för Allsvenskan. Det är helt sanslöst.

Att fullständigt köra över Halmstad i detta läge. Vad säger det om er?

– Det är ett tecken på vilken jäkla grupp det här är. Det är ett fantastiskt gäng fyllt med många fina individer. Och utöver spelargruppen är hela organisationen som helhet också fantastisk. Nej... Det är svårt att begripa vad som hänt.

För drygt en och en halv vecka sedan förlorade VH borta mot Halmstad med 6–3. Då kändes det kört för avancemang till Allsvenskan. Men efter den matchen steppade VH upp och vann fem raka matcher.

Och de har gjort det på sitt sätt – hela säsongen. 

– Vi har haft en tydlig identitet, som vi skapade redan förra säsongen. Vi vill spela med pucken och vårda den i alla tre zoner. Ibland har det gått bra och ibland mindre bra. Men gruppen har köpt in sig på det ända sedan dag ett. Och de har också velat spela så för att utvecklas.

Det har kommit uppgifter om att Hampus Sylvegård ska vara klar för Nybro kommande säsong, som assisterande tränare. Vad som väntar härnäst för Sylvegård var han förståeligt nog mindre sugen att prata på mitt i glädjeruset.

– Min framtid är oväsentlig just nu. Nu ska jag bara stanna upp och njuta. Det andra tar vi nästa vecka.

Under säsongen har Sylvegård ackompanjerats av assisterande tränaren Wictor Holmberg. 

– Det är fantastiskt kul. Man är lite tom men samtidigt är det bara ren glädje, säger Holmberg som gjort en häftig resa. 

– Förra året stod jag i ett bås i division 3. Nu har jag varit med och tagit ett lag till Allsvenskan. Så det har varit en krokig väg för att komma hit. Det är helt sjukt. 

Holmberg är såklart glad för hela spelartruppen, men vissa lyfter han fram lite extra.

– Jag är så oerhört glad för Vimmerbygrabbarna som varit här och kämpat på år ut och år in. 

Vimmerby–Halmstad 8–1

VH:s målskyttar: Hugo Ollila 2, Elias Lindgren, Anton Carlsson, Adam Petersson, Eddie Levin, Isac Andersson, Isac Göransson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!