Tränaren efter ny förlust: "Jag tar ansvaret för det"

Vimmerby Hockey inledde säsongen med två raka segrar. Sedan vände det och nu har laget två raka förluster istället. "Jag tar ansvar för att jag måste hitta ett bättre sätt att pusha och motivera killarna", säger tränaren Phil Horsky efter 5–2-förlusten mot Karlskrona.

Det blev en tung söndag för Pelle Ström och Vimmerby Hockey.

Det blev en tung söndag för Pelle Ström och Vimmerby Hockey.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-10-11 19:01

Matchen mot Troja/Ljungby i fredags (förlust med 2–1) tog – av förklarliga skäl – mycket energi av Vimmerby Hockey. Det märktes också borta mot Karlskrona HK under söndagen. Laget fick inte till presspelet alls och bjöd på alldeles för mycket bakåt. Men att det skulle vara fråga om någon trötthet när VH föll med 5–2 mot KHK var inget Phil Horsky tyckte lät som någon bra förklaring. 

– Nej, då måste vi spela ännu enklare i så fall. Vi är i bra form och har haft en bra återhämtningsfas, så det är bara en dålig ursäkt, säger VH-tränaren. 

Det var alldeles för mycket slarv under söndagen i kombination med att Karlskrona var giftiga framåt. Lucas Edmonds gav Blekingelaget ledningen efter åtta minuter, innan Todd Winder kvitterade för VH i powerplay precis innan paus. 

Sen rasslade det till två gånger om bakom Gustav Bågenvik i VH-målet. Efter 26:29 kom 2–1 för KHK, och drygt en minut senare 3–1.

– Det är för mycket upp och ner. Stundtals spelar vi bra, men ibland somnar vi. Det var ofokuserat och en riktigt ojämn insats, säger Horsky, som ändå fick se Mathias Wigley hitta krysset i den 31:a minuten och ge matchen nerv igen. 

Den nerven försvann ganska snabbt i den tredje perioden, när Max Wahlgren hängde dit 4–2. Trots det så var det inte kört för VH, men den stora pressen kom aldrig. Matchen punkterades definitivt i den 58:e minuten, när KHK gjorde 5–2 i tom kasse.

– Vi måste bli jämnare i vårt spel och några grabbar måste verkligen vakna. Samtidigt tar jag ansvar för att jag måste hitta ett bättre sätt att pusha och motivera killarna. Det är mitt ansvar att se till att de är på tårna, menar Horsky, som också berömde KHK:

– Det är ett topplag som utnyttjar alla chanser de får. Men det är våra misstag som gör att de vinner. 

Karlskrona–VH 5–2

Målen: 1–0 (07:48) Lucas Edmonds, 1–1 (19:10) Todd Winder (Victor Östling, Anton Carlsson), 2–1 (26:29) Axel Lindström, 3–1 (28:22) Mikael Roslund, 3–2 (30:32) Mathias Wigley (Anton Carlsson, Jonas Nyman), 4–2 (43:29) Max Wahlgren, 5–2 (57:54) Mikael Roslund. 

Skott: 8–11, 14–14, 10–10

Utvisningsminuter: 8–10

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!