Gudmundsson efter skalpen mot MoDo: "Nu är de pressade"

Martin Gudmundsson fick en succéstart på sin karriär som huvudtränare för Västerviks IK. 5–2-seger mot MoDo och tre tunga premiärpoäng.

Martin Gudmundsson.

Martin Gudmundsson.

Foto: Rikard Nilsson

Ishockey2021-09-24 23:27

Resultatet kan ibland säga en sak och prestationen vittna om en annan. Men i det här fallet menar Gudmundsson att resultatet återspeglar prestationen.

– Vi var lite illa ute där när vi tog timeout i början på tredje. Det var ett par minuter där då vi bjöd in MoDo till det här lite mer flängande spelet. Annars har vi bra kontroll stora delar av matchen, menar tränaren.

I en jämn match fick han från båset se Brett Supinski hänga dit det 3–2-målet som visade sig bli avgörande.

– Det målet blir superviktigt, såklart. Starkt av oss att komma tilbaks efter deras 2–2-mål och där vi var lite tillbakapressade. "Henke" (Lundberg, målvakten) klev fram med viktiga räddningar när vi behövde det.

Premiären är avklarad. Nästa match är på onsdag, mot samma motstånd men då på bortaplan.

– 5–2 i premiären tar vi alla dagar i veckan. Nu är pressen på MoDo, med det här resultatet med sig sätter vi press på dem, nu måste de vinna mot oss nästa match med fullsatt arena och allting.

VIK har 13 forwards tillgängliga men valde bara att byta om 12. Lucas Feuk fick ingen plats i matchtruppen.

– Det är helt enkelt så att han inte har en plats på 12, vi kommer i de flesta fall bara att byta om 12, avslutar Gudmundsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!