Staffan Lundh: "En känsla av tomhet"

"Vi faller på mållinjen, men det i alla fall chansen hela vägen ut". Så summerade VH-tränaren Staffan Lundh lagets uttåg ur Hockeyettans slutspel efter förlusten med 5–3 mot Väsby borta,

VH-spelarna deppar efter förlusten mot Väsby.

VH-spelarna deppar efter förlusten mot Väsby.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-04-01 22:34

Trots att Vimmerby fick jaga i uppförsbacke i stort sett hela matchen så ansåg Staffan Lundh att lagets insats på fredagen var betydligt bättre än den när lagen möttes i Vimmerby tidigare i veckan.

– Vi spelar bättre överlag och kommer till fler avslut och lägen. Jämför man med Karlskrona så är Väsby så mycket bättre som lag. De utmanar oss hela tiden med sin intensitet och fysik som är svår att hantera. 

Att Vimmerbyspelarna inte hade gjort sin läxa från tisdagens match så väl fick man erfara per omgående.

– Vi bjuder dem på första målet efter 20 sekunder. Vi hade pratat mycket om att se upp när de sticker med spelare på djupet och så straffar de oss på det viset direkt, sa Lundh som ändå fick se sitt lag hänga i och kämpa sig ikapp varje gång Väsby gjorde mål.

– Det var skönt att se att vi är där och kämpar om det även när målen trillar in bakåt. Känslan inför sista var att det kunde ha gått hur som helst.

Underläget med 4–3 lyckades VH aldrig att ta ikapp. Väsby spelade smart och täppte till ju längre matchen led.

– Vi för spelet bra i sista perioden, men kommer inte till de där riktiga superchanserna. Det är inga större konstigheter. I spel sex mot fem på slutet är vi nära att få till en förlängning, men så kommer målet i tom bur istället.

5–3 och matchen var över och säsongen slut för VH.

– Nu efteråt är det bara en känsla av tomhet. Vi har kämpat för det här en hel säsong, men faller på målsnöret igen. En liten tröst är det i alla fall att vi åkte ur mot ett lag som visade att de var bättre än oss ute på isen.

Vad säger du om säsongen som helhet?

– Med lite distans till det måste man ändå vara hyfsat nöjd. Vi gjorde en väldigt bra höstsäsong och kom tvåa i grundserien. Sedan hade vi en tuff start på Allettan med mycket skador som störde. Vi fixade ändå en plats i slutspelet och visade där att vi är starka. 

Har du diskuterat en fortsättning med klubben kommande säsong?

– Frågan har varit uppe, men jag behöver smälta en del saker och är inte mogen att ta något beslut än.

Målen:

Första perioden: 1–0 (0.20) Victor Andersson, 1–1 (1.36) Ludvig Vännström (Aku Alho), 2–1 (3.25) Gustav Eurenius.

Andra perioden: 3–1 (27.21) Andersson, 3–2 (29.29) Tatu Kokkola (Lucas Jidenius), 4–2 (32.01) Calle Åsell, 4–3 (35.21) Hugo Enock (Kokkola).

Tredje perioden: 5–3 (59.29) Elias Lindström.

Staffan Lundh har inte tagit ställning till en fortsättning i VH nästa säsong.
Staffan Lundh har inte tagit ställning till en fortsättning i VH nästa säsong.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!