Han stannar i Vimmerby Hockey: "Riktigt stolt"

Vimmerby Hockeys säsong tog slut för ett par dagar sedan. Nu har klubben gjort klart med tränaren Hampus Sylvegård, som fortsätter i ytterligare en säsong. "Jag har trivts bra sedan dag ett", säger han.

Hampus Sylvegård förlänger med Vimmerby Hockey.

Hampus Sylvegård förlänger med Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-28 12:42

Under tisdagen presenterades nyheten på Vimmerby Hockeys sociala medier. Hampus Sylvegård, som kom till VH inför den gångna säsongen, fortsätter leda laget även 2023/2024.

– Jag är riktigt stolt över att få representera Vimmerby Hockey även nästa säsong! Det har varit en enormt lärorik säsong i vinter för mig och vi har tagit steg hela tiden med laget. Och jag ser fram emot att fortsätta bygga vidare där vi avslutade denna säsong och bli ännu bättre, säger Sylvegård i ett uttalande.

Han fortsätter:

– Jag har trivts bra i staden sedan dag ett och föreningen har tagit väl hand om mig!

Den 26-åriga tränaren var nära att leda VH till en kvalserie men föll i en helt avgörande match mot Nybro i söndags. Redan då hintade han om en fortsättning.

– Jag trivs bra här, med allt. Jag stänger absolut inga dörrar.

Besvikelsen efter det tunga uttåget mot Nybro var påtaglig.

– Det är tomhet, som alltid när en säsong tar slut. Vi träffas varje dag, spenderar mycket tid med varandra och är som en familj. Vi har sjukt roligt med varandra och det här är den överlägset bästa gruppen som jag har jobbat med.

Sylvegård fortsätter:

– Man lever i nuet och är så inställd på att det liksom är träning i morgon. Helt plötsligt så är det istället slut. Det är klart att det är jobbigt.

Nästa säsong får han alltså chansen att ta revansch.

undefined
Hampus Sylvegård.

Pelle Johansson, som är sportchef i VH, säger att man haft en muntlig överenskommelse med Sylvegård ett tag.

– Hampus har varit mitt huvudspår och vi har varit överens ganska länge. Jag har förstått att han gärna vill jobba vidare med VH och det har varit ömsesidigt. Sen har vi velat avsluta säsongen innan vi gjorde klart allt. Men det känns jätteskönt att ha det klart, säger Pelle Johansson.

Han fortsätter:

– Jag har liksom aldrig varit i den sitsen att man haft en tränare klar så här tidigt. Tidigare har man alltid behövt leta efter en ny tränare. Nu kan vi istället bygga laget mer ihop.

Johansson fick kliva in som assisterande tränare mitt under säsongen. Den rollen ska han inte ha nästa säsong, är tanken.

– Nej, det är inte målsättningen. Det är också en fördel nu med Hampus klar, att han kan vara med i processen när vi ska hitta en assisterande. 

Är ni nära att göra klart med någon?

– Nej, vi har inget spår än.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!