Tränaren gläds åt viktiga poängen: "Hade kontroll"

Vimmerby Hockey är uppe på playoff-plats efter onsdagens bortavinst (0–2) mot Tyresö/Hanviken. "Känslan var ändå att vi hade kontroll", säger VH-tränaren Staffan Lundh efter att nye forwarden Isac Andersson avgjort matchen i sin debut.

Vimmerby Hockey nollade Hanviken borta i Tyresö och tog med sig tre viktiga poäng hem.

Vimmerby Hockey nollade Hanviken borta i Tyresö och tog med sig tre viktiga poäng hem.

Foto: Jacob Meijer/Meijermedia

Ishockey2022-01-26 22:17

Förlusten hemma mot Mariestad senast var tung, mycket tung. Nu fick Vimmerby Hockey studsa tillbaka, när man besegrade Hanviken med 2–0 borta i Tyresö ishall.

– Det var kanske inte en av de mest briljanta uppvisningarna från oss, men tre poäng är det viktigaste, säger VH-tränaren Staffan Lundh kort efter matchen tagit slut.

Att det bara blev två mål i matchen kan de båda målvakterna i lagen "beskyllas" för. Både Oscar Walldén (tidigare i VH) i Hanviken och Gustav Bågenvik i Vimmerby var strålande matchen igenom. Det tycker även VH-tränaren.

– Verkligen. De var bra, kommenterar han.

I ärlighetens namn kunde matchen ha slutat med betydligt fler mål framåt för VH. Man hade bland annat chansen i spel fem mot tre i två hela minuter i slutet på den första perioden. Då fick man inte till det. Turligt nog fick inte Hanviken heller till det när VH drog på sig utvisningar.

– Vi har en hel del chanser, i synnerhet i fem mot tre-spelet där. Pucken vill inte riktigt in då, menar Lundh.

Hugo Enocks raket till slagskott i slutet på den andra perioden var förlösande och innebar att VH kunde ta med sig en ledning in till den sista periodvilan. 

– Från halva andra perioden och framåt så tycker jag att det är vi som driver på och vill mest. Att vi gör mål där och får spela lite på resultat sen var väldigt skönt. Vi har haft en del matcher där det varit tvärtom och vi fått jaga hela tiden, säger VH-tränaren.

Forwarden Isac Andersson, som lånats in till VH från Tingsryds AIF, fick sista ordet i sin debutmatch. När Hanviken tryckte på för en kvittering och plockade ut sin målvakt fick han tag i pucken och kunde enkelt lägga in den i öppen kasse med knappa 30 sekunder kvar. 0–2 och saken var klar. 

– Hanviken gjorde sina försök i tredje men jag tycker inte att de hade den spetsen. Visst, man vet hur lätt det kan slinka in någon puck i ett sånt läge när man bara leder med ett mål, men känslan var ändå att vi hade kontroll och avstyrde det mesta.

Vad tycker du om Isac Anderssons debut?

– Den var helt okej. Det är inte så lätt att komma in där du får instruktioner och ska in direkt och spela med ett helt nytt lag. Sen får vi också addera att han haft det kämpigt med speltiden under säsongen i först Mora och sen Tingsryd, så han får växa in i det. Han gör en bra insats, tycker jag.

Vimmerby Hockey är nu uppe på åttonde och sista playoff-plats tack vare onsdagens seger. Redan på söndag är det dags att möta Hanviken igen, då hemma i Vimmerby ishall.

Hanviken–Vimmerby 0–2

Första perioden: -

Andra perioden: (38:42) 0–1 Hugo Enock (Tatu Kokkola).

Tredje perioden: (59:32) 0–2 Isac Andersson (Philip Elgestål, Pelle Ström).

Skotten: 38–28 (8–9, 14–10, 16–8).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!