Tränaren vill förstärka: "Måste hända grejer"

Det blev en fjärde plats i grundserien för Virserums SGF. Det räckte inte för att nå Alltrean. Nu siktar laget på att nå playoff via bakvägen. "Vi ska spela playoff. Det är inget snack", säger tränaren Wictor Holmberg inför fortsättningsserien.

Virserums SGF spelar fortsättningsserie framöver.

Virserums SGF spelar fortsättningsserie framöver.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2022-12-05 18:00

Förlust i den sista matchen mot Värnamo GIK, som också vann grundserien. Virserum kom återigen till spel med väldigt många spelare borta.

– Vi har lägen men är väldigt ineffektiva. Värnamo gör mål på sina chanser och sen orkar vi inte hänga med i tredje perioden, eftersom vi spelar med tio man igen, säger VSGF-tränaren Wictor Holmberg efter 7–3-förlusten.

Redan på söndag drar nästa fas av säsongen igång. För Virserums del blir det fortsättningsserie, där man har chans att nå playoff om man vinner serien eller blir den bäst rankade tvåan över de fyra serierna.

– Vi ska spela play off. Det är inget snack, säger tränaren och fortsätter:

– Det måste vi sikta på och det är en rimlig målsättning för oss. 

Kommer ni att försöka förstärka truppen?

– Ja. Det måste hända grejer och vi måste bredda. Mot Värnamo hade vi med en ny kille, Aaron Banegas, som skrivit på för resten av säsongen. Sen jobbar vi på ett par, tre till spelare. Dessutom får vi in Damian (Caringi), som är spelklar i januari. Utöver det så kan det kanske dyka upp ytterligare en spelare från Kanada.

Hur mycket skiljer mellan er och de absoluta topplagen i division 3?

– Har vi ordinarie lag så är det små marginaler som skiljer. Då är det nog bara dagsform som avgör. Tyvärr har vi inte haft fullt lag under egentligen någon match hittills.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!