Tränaren hyllar uppoffrande spelet: "Laginsats"

Uppoffrande spel. Av hela laget. Det gjorde det möjligt för ett kraftigt decimerat Vimmerby Hockey att få med sig tre poäng från den tuffa bortamatchen mot Halmstad. "Det var en riktig laginsats. Framförallt i tredje när vi går in och stänger matchen", sa tränaren Hampus Sylvegård.

Vimmerbyjubel efter 1-1-målet mot Halmstad.

Vimmerbyjubel efter 1-1-målet mot Halmstad.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-01-10 22:42

Hampus Sylvegård fick kasta om rejält i formationerna när det stod klart på onsdagsmorgonen att fem spelare saknas på grund av sjukdom. Det innebär även rent numerärt att laget bara hade tillgång till tre femmor. Detta mot ett Halmstad som gått som tåget i början på Allettan och bara släppt in fem mål på fyra matcher.

När hemmalaget dessutom tog ledningen efter en dryg minut så såg läget riktigt jobbigt ut.

undefined
Vimmerbys tränare Hampus Sylvegård.

– Jag hann nästan tänka hur ska det här sluta, men som tur var reste vi oss snabbt och borde haft med oss en ledning från första perioden, sa Sylvegård och syftade på att Halmstad fick in 2-2 sent i första.

I andra såg Adam Petersson till att göra 3–2 med sitt andra mål i power play för kvällen. Carl Sjöberg bidrog sedan med 4-2 på en iskall straff. Halmstad hängde sig dock kvar i matchen med en reducering till 4–3.

– Andra är inte lika bra från vår sida. Det blir lite hackigt med många utvisningar. Det positiva är att vi fick det att lossna i power play i alla fall. Adam var värd att få utdelning där.

undefined
Robin Christoffersson gjorde det bra i Vimmerbys mål.

I tredje såg VH ut att ha läget under bra kontroll. När Pelle Ström gjorde 5–3 var segern nära, men Halmstad hittade en snabb reducering.

– Jag tyckte ändå att vi gick in och stängde matchen på ett bra vis i tredje. Jag var aldrig orolig för att vi skulle orka rent fysiskt. Vi har visat tidigare att vi är så pass bra tränade. 

Hur värderar du segern?

– Väldigt högt. Att kunna gå in och göra fem mål på ett erkänt defensivt starkt Halmstad och vinna en tät match är väldigt kul.

Halmstad-VH 4-5

Första perioden: 1-0 (1.35) Lukas Sjöblom, 1-1 (3.32) Adam Petersson (Martin Pärna, Elias Lindgren), 1-2 (10.22) Martin Pärna (Elias Lindgren), 2-2 (16.23) Victor Gagic.

Andra perioden: 2-3 (31.57) Adam Petersson (Isac Andersson, Carlsjöberg), 2-4 (37.32) Carl Sjöberg, 3-4 (38.33) William Gustafsson.

Tredje perioden: 3-5 (55.53) Pelle Ström (Eddie Levin), 4-5 (56.33) William Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!