Tränaren: "Jag räknar med att Alltrean ställs in"

SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan fortsätter som vanligt. Men för de övriga lagen är det tvärstopp. "Jag räknar med att Alltrean ställs in", säger VSGF-tränaren Wictor Holmberg.

VSGF:s succétränare Wictor Holmberg tror att Alltrean kommer ställas in, på grund av pandemin.

VSGF:s succétränare Wictor Holmberg tror att Alltrean kommer ställas in, på grund av pandemin.

Foto: Privat

Ishockey2020-11-15 19:45

Som bekant har Virserum imponerat stort den här säsongen. Laget har radat upp segrar och toppar division 3-tabellen före derbyrivalen Åseda.

Frågan är vad som händer nu? På grund av coronapandemin har Svenska Ishockeyförbundet pausat alla serier under Hockeyettan.

– Det är förstås jättetråkigt. Men vi kan inte gräva ner oss för det. Alla lag har samma förutsättningar och hälsan går först. I det här läget får vi inte ens vara på is. Istället får spelarna köra hockeyspecifik fysträning på egen hand, säger Wictor Holmberg.

Han tillägger:

– Det lär inte bli några matcher före nyår. Vad gäller träningarna går vi under restriktionerna som gäller i Kalmar län. För närvarande är verksamheten pausad fram till 8 december. Sedan får vi se vad som händer.

Har ni hört något från förbundet?

– Nej, egentligen inte. Däremot vet jag att division 2 kommer starta den 3 januari igen, enligt det preliminära upplägget. De kommer spela färdigt grundserien, men skippa Alltvåan.

– Jag räknar med att det kommer bli samma upplägg för oss. Att vi får spela klart serien, för att sedan fortsätta med kval och playoff direkt.

Så Alltrean ställs in?

– Ja, jag tror det i alla fall. Vi kommer inte hinna med den serien. Det viktigaste är att säsongen avslutas på ett eller annat sätt. Förbundet kan inte stänga ner en säsong till. Det går inte. Då finns det snart inga lag kvar.

Virserum spelade tio matcher innan säsongen pausades. Facit: tio raka segrar med målskillnaden 57–22.

– Det är inte tack vare en kedja som vi har vunnit många matcher, utan alla producerar. Om det saknas en spelare i förstakedjan kan vi egentligen stoppa in vem som helst. Det är så jag vill ha det, säger Wictor Holmberg som hyllar arbetsinsatsen.

– Laget har överraskat på mig. Jag trodde faktiskt inte att spelarna skulle vara så här arbetsvilliga och motiverade.

Är det några spelare som du vill lyfta fram?

– Oj, det är inte lätt. Rent statistiskt är det många som har gått framåt. "Robban" (Robert Davidsson) har varit fruktansvärt bra. Det är seriens bästa målvakt. Ingen annan är i närheten. Jordan Fogarty visste jag var bra. Och jag visste att Thomas Mansbridge var bra, men inte så här bra.

– I övrigt har bland annat Oskar Nelson varit duktig. Han kämpar, sliter och gör en del poäng. William Björklund likaså. Det går nämna fler. Som sagt: det är många som har gjort det väldigt bra så här långt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!