Tränaren nära till tårar: "Är så jävla stolt"

Allt kokades ned till en femte och avgörande match. Då blev det en tung, tung förlust för Vimmerby Hockey. Tränaren Hampus Sylvegård var nära till tårar efter att säsongen tagit slut. "Helt plötsligt så är det slut. Det är klart att det är jobbigt".

Vimmerby Hockey förlorade mot Nybro Vikings och säsongen är nu över för VH:s del.

Vimmerby Hockey förlorade mot Nybro Vikings och säsongen är nu över för VH:s del.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2023-03-26 19:45

Vissa förluster är tyngre än andra. Vimmerby Hockey vet hur det är att förlora en avgörande match till kvalserien. För Hampus Sylvegård var det här första gången.

Och det var en märkbart tagen VH-tränare som försökte hitta de rätta orden.

– Det är piss. Sjukt tråkigt... Det är en fantastisk grupp vi har, som kommer tillbaka två gånger om och hämtar upp underläge.

Det hela avgjordes med ett 4–3-mål av Nybro i den tredje perioden, drygt sex minuter från slutet. Hannes Johansson var sist på pucken och blev Nybros matchhjälte. I Vimmerbys bås var det starka känslor i samband med målet.

– Vi ser det som en offside i målgården. Men nu är det skitsamma, dömt är dömt. Varför ska man bry sig om en sån situation nu? Det är inte det första domarna missade den här matchen, säger Hampus Sylvegård.

Innan det så hade lagen nästan turats om när det gäller att ha initiativet i matchen. VH tog ledningen i första perioden genom Eddie Levin, innan Nybro växlade upp och vände på steken i den andra perioden. Olle Söderlund fixade en kvittering, men fick se Adam Persson stöta in 3–2 sju minuter från den sista periodvilan.

undefined
Vimmerby Hockey jublar efter att Eddie Levin givit laget ledningen i den första perioden.

Där och då var känslan att Nybro var hetast.

Men så kom en ny VH-kvittering, knappt tre minuter in i den tredje. Återigen höll sig Eddie Levin framme och skickade in trean. Ett mål som verkligen gav energi till bortalaget. VH hade bland annat en puck som dansade på mållinjen – bara minuter innan Nybro gjorde 4–3.

– Det är lite som i de tidigare matcherna, att det kan sluta hur som helst. Vi har flera chanser och har ju bland annat den här pucken som dansar på mållinjen.

undefined
Nybro fick sista ordet mot VH, med ett omdiskuterat mål.

I kroppen och huvudet på Sylvegård fanns säkerligen frustration, besvikelse och irritation. Men där fanns också en stor dos av stolthet.

– Jag är så jävla stolt över grabbarna. Vilken resa vi har gjort tillsammans. Vi är nästan värda att gå vidare, säger han med tårfyllda ögon och tar ett djupt andetag.

– Jag har vetat redan sen dag ett att vi är ett riktigt bra hockeylag. Det har tagit sin lilla tid men så är det med nya spelare, ny tränare och nytt spelsätt. Ju mer vi spelade ihop, desto mer föll allt på plats och det har gått jäkligt bra. Vi visste inför den här matchserien att vi skulle vara med och utmana. Stundtals är vi bättre än Nybro, men det är små marginaler.

Vad känner du nu, när säsongen plötsligt är över?

– Det är tomhet, som alltid när en säsong tar slut. Vi träffas varje dag, spenderar mycket tid med varandra och är som en familj. Vi har sjukt roligt med varandra och det här är den överlägset bästa gruppen som jag har jobbat med.

Sylvegård fortsätter:

– Man lever i nuet och är så inställd på att det liksom är träning i morgon. Helt plötsligt så är det istället slut. Det är klart att det är jobbigt.

Vad händer nu?

– Det kommer förmodligen bli någon form av exit-samtal nu, där vi diskuterar vad som varit bra och vad som varit dåligt, både i gruppen och individuellt.

Sylvegård, som bara är 26 år gammal, gjorde sin allra första säsong som seniortränare. Enligt uppgifter till Vimmerby Tidning är han högaktuell för att leda laget även nästa säsong.

Kommer du att vara kvar i VH?

– Det vet jag inte, svarar han.

Är du öppen för en fortsättning?

– Ja. Jag trivs bra här, med allt. Jag stänger absolut inga dörrar.

Vimmerby Hockey firar efter att Olle Söderlund gjort 2-2.
Vimmerby Hockey firar efter att Olle Söderlund gjort 2-2.
Nybro–Vimmerby 4–3

Första perioden: 0–1 (03:39) Eddie Levin (Anton Carlsson, Jakob Karlsson).

Andra perioden: 1–1 (27:30) Janne Väyrynen, 2–1 (28:31) Adam Persson, 2–2 (30:51) Olle Söderlund (Jakob Karlsson, Oskar Lindgren), 3–2 (33:04) Adam Persson.

Tredje perioden: 3–3 (42:27) Eddie Levin, 4–3 (53:27) Hannes Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om