Seger för VH och nye tränaren i premiären: "Viktigt"

Seger – direkt. Klart att det gladde nye tränaren Hampus Sylvegård. "Vi visar stark karaktär efter den dåliga insatsen i första perioden", säger han en stund efter 4–3-vinsten mot Tyringe.

VH vann premiären efter vändning i tredje perioden.

Ishockey2022-10-02 19:59

Det sägs att det alltid är betydelsefullt att vinna premiärmatcher. Visst, Sylvegård är av samma uppfattning:

– Det är skönt att vi tar första segern direkt, så att man inte behöver vänta på den. Det skapar ett visst lugn.

Han fick se ett Vimmerby Hockey som inte alls presterade på en nivå han var nöjd med första 20 minuterna. Det var långt ifrån det spel som VH bjöd på i många av träningsmatcherna inför seriestarten.

– Nä, vi tävlade inte som vi skulle och stod alldeles för mycket på hälarna. Tyringe var mycket hetare än oss i första perioden.

Det gav också uttryck målmässigt. Skåningarna utnyttjade två numerära överlägen på bästa sätt och gjorde två fina mål fram till 0–1 och 0–2. Och det var faktiskt i underkant. Utan två ramträffar och bra målvaktsspel av Robin Christoffersson hade det varit större siffror för Tyringe.

I mittperioden fick vi se en total scenförändring. Rollerna var ombytta. Nu hade VH ett kraftigt spelövertag och skapade ett rejält tryck.

Vad sa ni till varandra i paus?

– Att vi måste tävla. Det gjorde vi inte i den första perioden.

Isac Andersson blev Vimmerbys premiärskytt, då han reducerade till 1–2. Innan perioden var över hade laget också hunnit kvittera genom Hugo Ollila efter en styrning.

Mycket talade för att VH skulle gå ifrån och vinna ganska behändigt mot ett tröttnade Tyringe. Men icke. Från i princip ingenstans tog nykomlingen ledningen igen, i den 47:e minuten. Oroligt i VH-leden? Nä, knappast. Kort senare var vändningen fullbordad – och det på 21 sekunder. Först kvitterade Hugo Ollila snyggt till 3–3, sen spelade han fram Oskar Lindgren till 4–3. Det blev matchens sista fullträff.

Vad tar du med dig från premiärsegern?

– Att vi visar sån bra karaktär och lyckas vända. Sen visar vi bra inställning och tävlar rejält i andra och tredje perioden. Det är väl främst det. Det finns alltid detaljer att skruva på, men vi är i början av säsongen och vi vinner första matchen, säger Hampus Sylvegård.

VH-Tyringe 4-3

Vimmerbys mål: 1–2 (29.35) Isac Andersson (Balint Horváth, Adam Bäckstrand), 2–2 (35.48) Hugo Ollila (Ludvig Vännström, Johan Norberg, 3–3 (49.27) Hugo Ollila (Pelle Ström, Anton Carlsson), spel 5/4, 4–3 (49.48) Oskar Lindgren (Hugo Ollila,  Ludvig Vännström).

Tyringe var vassa i den första perioden och gick fram till 2-0-ledning.