Halmstad-tränaren inför VH: "Brukar bli fartfyllt"

Ny spännande drabbning på ingång. VH åker till Halmstad som fått en smakstart på Allettan. Hammers-tränaren Jens Berggard har återigen sett till att trotsa tvivlarna. "Vi tycker det är kul att de skriver ned oss", säger Berggard till Vimmerby Tidning.

Halmstad Hammers

Halmstad Hammers

Foto: Niclas Jönsson

Ishockey2024-01-09 17:00

TÄVLING: Tippa rätt resultat i matchen

Trotjänare. Det kan man definitivt kalla Halmstad Hammers huvudtränare Jens Berggard. I hela 30 år, bortsett från två säsonger runt millennieskiftet, har han varit klubben trogen. Berggard har varit tränare för klubben genom hela resan från åren i division tre upp till Allsvenskan och tillbaka i "trean". Därtill har han varit tränare i Hammers J18- och J20-lag. 

Nu är han alltså återigen inne i en sejour som A-lagstränare. Förra säsongen blev lyckad för Halmstad som först tog sig till Allettan och sen vidare ända till play off-semifinal där Väsby/Brödernas blev ett för tufft motstånd. 

Trots den ständiga underskattningen har de återigen något stort på gång och ligger för tillfället tvåa i Allettan, med en stark formkurva. I senaste matchen besegrades Visby borta med 3–0 i en stabil match av Hammers. 

– Förra säsongen var det mycket fokus på försvaret. Nu är vi dessutom bra i spelet med puck. Vi har inte det namnkunnigaste laget men alla gör jobbet varje dag, säger Jens Berggard när vi når honom dagen innan matchen. 

undefined
Jens Berggard har gjort ett bra jobb med Halmstad de senaste två säsongerna.

Men nog behövs det också alltid spelare med det där lilla extra. Det har Halmstad i målvakten Jacob Crespin (kanske seriens bästa) med sammanlagd räddningsprocent på 94,69 och forwarden Robin Dahse med 25 poäng på 22 matcher. 

– Vi har såklart en riktigt bra målvakt. Han tar de flesta skotten och bidrar med en trygghet till de andra. Vi gör inte så många mål framåt men släpper heller inte till så mycket bakåt. Robin Dahse skulle nog de flesta lag i serien vilja ha och han bär offensiven. 

Innan de senaste säsongerna som huvudtränare byggde Berggard upp klubbens ungdomsverksamhet, där han bland annat tog J20-lag -laget till serien J20 Elit. Många av spelarna som klubben tagit fram är nu i A-laget tillsammans med Berggard. 

– Vi har väl tio man som spelat ungdomshockey här som jag har haft innan. Det underlättar också att det gick bra förra säsongen. Jag som ledare fick självförtroende och gruppen köpte in på mitt ledarskap och mina idéer. Samtidigt har gruppen mycket erfarenhet och jag lyssnar gärna på vad de har att säga. 

Trots en stark säsong i ryggen, och med denna form, känns det som ni fortfarande underskattas som lag?

– Vi underskattas av de flesta "experterna". Vi tycker det är kul att de skriver ned oss, men själva är vi inte särskilt överraskade över resultaten. Vi har fått behålla stommen. Utöver en back från Rögle som vi nyligen tog in (Oliver Casselsten) och tre forwards som värvades inför säsongen är laget samma som vi hade i fjol.  

Nu väntar VH som Halmstad spelade två jämna matcher emot i grundserien. Det blev en seger i förlängning för Hammers och en vinst på straffar för VH. 

undefined
Robin Dahse och Victor Gagic är två av Halmstads viktigaste spelare, den sistnämnda väntas göra comeback mot VH.

Vad tänker du om VH som lag?

– Som lag spelar vi rätt lika. Vi har båda ett bra försvarsspel och en god rörlighet i anfallszon. Jag tror vi och VH passar varandra bra, det brukar bli fartfyllda och roliga matcher mellan oss. VH är ett av de spelskickligaste lagen. Jag förväntar mig en tajt match, säger Jens Berggard. 

En av Halmstads viktigaste spelare, assisterande kaptenen Victor Gagic, har missat några matcher för Hammers på grund av skada. Men mot VH väntas forwarden vara med igen. 

– Jag räknar med honom mot Vimmerby. 

Fotnot: Vi sänder matchen på www.vimmerbytidning.se med start 18:50 på onsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!