Sylvegård om toppvärvningarna: "Höjer konkurrensen"

Pang. Bom. På kort tid har Vimmerby Hockey landat två förmodade toppnamn, VH-fostrade Christoffer Törngren och Jakob Heljemo. Vad betyder de för laget och hur förberedda är de inför Allettan nästa vecka? Vi checkade av läget med tränaren Hampus Sylvegård inför den stundande julvilan.

Hampus Sylvegård, tränare i Vimmerby.

Hampus Sylvegård, tränare i Vimmerby.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2023-12-20 20:00

Bjällerklang, bjällerklang...just det. Snart vankas julafton. Efter grundseriens slut 10 december har VH tuffat på och tränat på ganska hårt inför juluppehållet. På torsdag gör laget sin sista gemensamma träning innan det är dags för spelarna att skingras och få julledigt i några dagar. Så också för tränaren Hampus Sylvegård.

Om vi börjar med julen. Var firar du den?

– Hemma med nära och kära i Malmö. Det ser jag fram emot.

Har ni några speciella traditioner i en sån hockeytokig familj som er?

– Nä, det kan jag inte säga. Vi kör den klassiska julklappsleken, tittar på Kalle Anka och äter gott. Det är inte så att vi tittar på hockey på julafton, det får vi inte för föräldrarna, haha. Däremot kan jag garantera att det blir mycket hockeysnack.

Hösten. Hur summerar du den?

– Vi är såklart väldigt nöjda. Det var stabilt och vi har ett bra grundspel som killarna följer. Framför allt har vi haft en hög lägstanivå där vi släppt in få mål och även varit väldigt starka i special teams.

Ni har fått in två bra nyförvärv. Vad betyder dom?

– Det är alltid bra att bredda truppen, det ger oss fler alternativ och höjer konkurrensen. Jakob är en härlig kille, alltid med ett leende på läpparna. Vi ser att han är smart på isen och tänker hockey. Törngren har tränat med oss hela hösten och är också en så kallad tvåvägsspelare. Han har växlat upp de senaste veckorna och är skicklig på små ytor. Han kommer bli jobbig att möta, säger VH-tränaren och poängterar följande:

– Sen är det inte så att vi kan kräva att de ska göra massa poäng. Det viktigaste är att de är med och bidrar till att vi kan vinna matcher.

Förändras gruppdynamiken när ni tagit in nya spelare?

– Ja, så är det väl alltid. Någon blir lidande och kommer kanske få spela mindre. Samtidigt är det såklart jätteroligt att få in de här killarna till oss och att det dessutom är två Vimmerbygrabbar. Vi vet också att alla kommer att behövas. Det är ett tufft schema i Allettan med ibland flera matcher i veckan.

I premiären väntar Tranås. Vad vet du om dem?

– Vi mötte dem tidigt på försäsongen och jag har sett en del klipp och highlights från några av deras matcher. När vi står där den 28 december så kommer jag ha full koll på dem. Det kommer i vilket fall bli en rolig och häftig match, med derby direkt.

Vimmerby Hockey laddar för Allettan.
Vimmerby Hockey laddar för Allettan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!