VH kan säkra Allettan – redan ikväll

Vimmerby Hockey har varit oerhört svåra att stoppa i Hockeyettan den här säsongen. Faktum är att man redan ikväll (onsdag) kan säkra en plats i Allettan. "Chansen finns kanske", säger tränaren Staffan Lundh.

Gustav Bågenvik vaktar Vimmerby Hockeys kasse i bortamatchen mot Kallinge/Ronneby.

Gustav Bågenvik vaktar Vimmerby Hockeys kasse i bortamatchen mot Kallinge/Ronneby.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-11-10 07:00

Flest gjorda mål, minst antal insläppta mål (tillsammans med Nybro) – och mest poäng i serien. Vimmerby Hockey leder sin södra serie och har gått från klarhet till klarhet den här säsongen. Ner till tvåan Kalmar är det sex poäng.

Och ner till sexan HC Dalen, som för tillfället är precis utanför topp fem och Allettan, är det hela 13 poäng. När det nu återstår sex omgångar kan vi konstatera att Vimmerby kan bli klara för Allettan om man vinner kvällens match borta mot Kallinge/Ronneby samtidigt som HC Dalen förlorar borta mot Nybro Vikings.

undefined
Så här ser tabellen ut i den södra Hockeyettan, efter 12 omgångar.

– Jag har inte riktigt koll på det där. Det är klart att det börjar närma sig nu när det blir allt färre omgångar kvar att spela, så chansen kanske finns, säger Staffan Lundh, tränare i VH.

Onsdagens motstånd, KRIF, har haft en väldigt tuff säsong hittills. Men när lagen möttes första gången blev det jämnt och det krävdes förlängning för att VH skulle vinna (3–2).

– Det var i en period där KRIF inledde serien bättre än vad den nu utvecklats till. Det var en svår match, minns jag, säger Lundh.

Är du förvånad över att KRIF haft det så tungt?

– Jag har ingen åsikt om det. Jag har inte följt dem tillräckligt noga så jag vet varför det har gått som det gjort. 

VH har annars brottats med sjukdomsproblem i laget den senaste tiden.

– Det har varit lite småkrassligt fram och tillbaka även den här veckan. Vi avvaktar med laguttagningen så får vi se var det landar. Det blir nog inte klart förrän tidigast i morgon (onsdag) under dagen, berättar tränaren.

undefined
Staffan Lundh, tränare i Vimmerby Hockey.

Den som slängt en snabb blick på spelarstatistiken i VH har säkerligen upptäckt att det ser bra ut i plus/minus-statistiken. Väldigt bra, rättare sagt. Det är bara en spelare i laget som ligger på minus i den statistiken och det är Adam Lindblad, som bara står noterad för fem matcher. Alla andra spelare ligger på plus.

– Det säger väl någonting, kanske framför allt om bredden i laget. Det finns förmodligen något samband i det med resultaten och hur tabellen ser ut. 

Har man som tränare koll på sådant?

– Klart vi har koll på det och annan statistik som är relevant. Sen finns det många olika faktorer bakom just plus/minus-statistiken. Men sett till helheten och resultaten så finns det något i det.

* Vimmerby Tidning direktrapporterar kvällens match mellan KRIF och VH. Nedsläpp är klockan 19:00!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!