Tränaren tror Lindblom kan spela i NHL i år

Philadelphias tränare Alain Vigneault utesluter inte att Oskar Lindblom kan vara tillbaka i NHL redan den här säsongen. Svensken avslutade nyligen en cellgiftsbehandling av cancer. –Beroende på hur han mår kan han hjälpa oss i den närmaste framtiden, säger Vigneault.

Philadelphia utesluter inte att Oskar Lindblom kan spela NHL-matcher under sensommaren och hösten. Arkivbild.

Philadelphia utesluter inte att Oskar Lindblom kan spela NHL-matcher under sensommaren och hösten. Arkivbild.

Foto: BEN NELMS/AP/TT

Ishockey2020-07-24 10:25

Dagen efter att Oskar Lindblom skrivit på ett nytt treårskontrakt med Philadelphia berättade NHL-lagets tränare Alain Vigneault att svensken, som för drygt sju månader sedan diagnostiserades med cancer, snart kan vara tillbaka i ordinarie träning med laget.

Flyers coach utesluter inte att den 23-årige forwarden kan spela matcher redan den här säsongen, som återstartar om en vecka och pågår i drygt två månader till.

– Vi förväntar oss att han kommer att spela någon gång i den närmaste framtiden, säger Alain Vigneault och fortsätter:

– Inom en snar framtid tror vi att han kan vara tillbaka med laget.

I december förra året fick Oskar Lindblom diagnosen Ewings sarkom, en slags skelettcancer. I slutet av juni sågs han tränades på is igen och i början av juli meddelade han själv att cellgiftsbehandlingen han gått igenom är klar.

Före sjukdomen hade Lindblom inlett NHL med elva mål och sju assist på 30 matcher.

NHL-säsongen, som försenats och förkortats på grund av coronapandemin, återupptas igen i nästa vecka. Inledningsvis i städerna Toronto och Edmonton och utan publik för att minimera risken för smittspridning av coronaviruset.

Den 2 augusti inleder Philadelphia sitt seedningskval till Stanley Cup-slutspelet med match mot Boston i Toronto. Skulle Philadelphia senare gå hela vägen till final lär laget ha matcher ända in i oktober.

Philadelphias tränare Alain Vigneault under en träning tidigare i juli. Arkivbild.
Philadelphias tränare Alain Vigneault under en träning tidigare i juli. Arkivbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!