Tränaren uppgiven efter bottennappet

Tung förlust, dålig inställning och noll glöd. Efter kollapsen mot Huddinge stängde Vimmerby in sig själva. Det dröjde innan en besviken Daniel Eriksson öppnade dörren. - Vi tävlar inte fullt ut och har för få spelare som är med och vill göra något för laget, säger tränaren.

Vimmerbys start på allettan är inte vad de hade hoppats på. 1-2 blev det hemma mot Huddinge.

Vimmerbys start på allettan är inte vad de hade hoppats på. 1-2 blev det hemma mot Huddinge.

Foto:

Ishockey2015-12-30 21:18


Vimmerby Hockey har det otroligt jobbigt just nu.
Premiärförlusten borta mot Västervik var ett hårt slag.
Gårdagens hemmapremiär hemma mot Huddinge var rena mardrömmen. Vimmerby stod inte att känna igen över huvud taget. Det så tajta försvarsspelet och snabba spelvändningar var väck och Daniel Eriksson var märkbart besviken efteråt.
- Jag är otroligt besviken, vi ger oss inte en chans att vinna matchen. Huddinge är visserligen ett bra lag som spelar otroligt uppoffrande i egen zon och täcker uppemot 25 skott. Vi täcker nog bara 13 skott, säger Daniel Eriksson.

Två förluster var inte den start Vimmerby ville ha på allettan.
- Det är inte riktigt resultaten jag fokuserar på utan det är prestationen som inte håller över 14 matcher.

"Måste börja bidra"
Direkt efter avslutad match var dörren till omklädningsrummet stängd. När väl Daniel Eriksson kom ut hade han en pappersbit med samtliga spelarnummer på och sex av dem hade en ring runt sig.
- Vi tävlar inte fullt ut och har för få spelare som är med och vill göra något för laget. På de här två inledande matcherna har vi sex spelare som vi tycker är bärande. Det är Oscar Josefsson, Mattias Wigley, Andreas Rundgren, Hampus Harlestam, Pelle Ström och Filip Mingotti. De andra måste börja bidra nu.

Forwarden Hampus Harlestam hade inget att glädjas åt.
- Det saknas glöd och passion. Vi måste hitta tilbaka till vårt spel där alla är beredda att göra allt för varandra. I kväll var det inte riktigt hundra procent från alla spelare, säger Hampus Harlestam.

"Hade lurat oss själva"
Matchen vill nog Vimmerby glömma så fort som möjligt.
Efter två perioder låg de under med 0-2 och det fanns inget som pekade på poäng.
Oscar Josefssons sena 1-2-reducering och att Linus Lundin lämnade målet direkt efteråt hjälpte inte.
- Vi hade lurat oss själva om vi hade kommit ifrån den här matchen med poäng. För som det såg ut över 60 minuter var alldeles för dåligt. Planen är glasklar men utförandet brast det i på för många händer och fötter, säger Daniel Eriksson.
Härnäst väntar Troja/Ljungby på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!