Tränarens besked till laget: "Är inte helt klar här"

Mycket talar för att Virserums SGF och Wictor Holmberg fortsätter sitt samarbete även över nästa säsong. Huvudtränaren ser mer än gärna att det blir så. "Jag känner en stor revanschlust efter förra säsongen", säger Holmberg.

Wictor Holmberg ser ut att bli kvar i Virserums SGF.

Wictor Holmberg ser ut att bli kvar i Virserums SGF.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2022-04-04 16:18

En bra grundserie följdes upp av en mindre lyckad Alltrea för Virserums SGF. Laget slutade sist i den tuffa serien, efter en seger på 14 matcher.

Efter säsongen var det oklart hur det skulle bli med huvudtränaren Wictor Holmberg. Stanna eller fortsätta? Nu lutar det mesta åt det sistnämnda, att han blir kvar i båset.

– Ja, det ser väl ut att bli så, även om inget är klart. För egen del fanns det mycket att ta ställning till efter säsongen, men nu när jag fått landa lite så känner jag att jag inte är helt klart här, säger Wictor Holmberg.

Han summerar säsongen 2021/2022:

– Vi tappade många viktiga pusselbitar inför säsongen och tog in nytt blod. Det är inte helt lätt att få ihop det då. De vi tappade utgjorde en stor del av stommen.

Holmberg menar att klubben vill framåt och på sikt ta steget upp i division 2.

– Föreningen håller på att göra om i organisationen och försöker hitta en bättre bredd, med rätt folk på rätt plats. Jag tycker att det låter väldigt intressant och spännande, säger han.

Vad tror du krävs för att VSGF ska ta steget upp?

– En bättre organisation, framför allt. Ska laget ta ett steg upp så måste organisationen finnas där redan året innan. Man måste vara förberedda. Det är ganska stor skillnad på division två och tre. Men det är dit föreningen nu försöker sträva mot, med ett tydligt och långsiktigt mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!