Tränaren efter bottennappet: "Tabellen ljuger inte"

En tabell ljuger aldrig, brukar det sägas. Vimmerby Hockeys tränare Hampus Sylvegård understryker det, efter 2–1-förlusten borta mot Tyringe. Nu är hans lag sist i serien. "Vi ligger där vi ligger av en anledning", suckar han.

Vimmerby Hockey är sist i serien efter förlusten mot Tyringe på bortais.

Vimmerby Hockey är sist i serien efter förlusten mot Tyringe på bortais.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-11-06 19:07

Tyringe mot Vimmerby. Jumbon mot nästjumbon. Ett ångestmöte, på många sätt. 

VH visade ändå att man ville mest, åtminstone spelmässigt. Didrik Jansson, målvakt i Tyringe, visade att han var bäst, åtminstone för dagen. Utan hans storspel hade VH plockat med sig tre enkla poäng hem. Istället blev det noll, efter ett sent avgörande av Meirs Moore.

Givetvis var Hampus Sylvegård besviken efter 2–1-förlusten, som nu innebär att hans VH är sist i den södra Hockeyettan.

– Spelmässigt gör vi det relativt bra, men vi tar inte vara på våra chanser, säger tränaren.

Som så många gånger tidigare var effektiviteten det stora problemet. Backen Oskar Lindgren, som var VH:s klart bäste spelare, gjorde lagets enda mål, när han kvitterade till 1–1 i slutet på den andra perioden. Övriga i laget kom inte alls upp i nivå i de avgörande lägena.

– Vi är för ineffektiva, helt enkelt. Vi för spelet under majoriteten av matchen och skapar tillräckligt för att vinna. Tyvärr är vi inte där framför målvakten tillräckligt ofta. Då är han (Didrik Jansson) bra, det är inget snack om det, menar Sylvegård.

Vimmerby hade även en handfull numerära överlägen. Bland annat i inledningen av matchen, då man fick spela fem mot tre i över en minut. Det lyckades man inte utnyttja, någon gång. Powerplay-spelet fungerade inte alls. Istället utnyttjade Tyringe sitt första numerära överläge tidigt i matchen, när man gjorde 1–0.

– Nej, det var för dåligt, konstaterar VH-tränaren när han summerar lagets powerplay-spel.

Han fortsätter:

– Jag vet inte hur många minuter vi har i PP, men vi attackerar inte tillräckligt. Det är för dåligt.

VH är nu ny jumbo i den södra serien och spel i Allettan uteslöt VH-tränaren redan för några omgångar sedan, av förklarliga skäl.

Hur ser du på att ni nu ligger sist i tabellen?

– Tabellen ljuger inte. Vi ligger där vi ligger av en anledning. Ofta har vi ändå gjort bra prestationer, men det har inte räckt. Sen har vi kanske inte haft något målvaktsspel som heller räddat upp oss under säsongen. Vi har möjligtvis förtjänat fler poäng än vad vi har, men man kan inte göra så mycket åt det nu.

Framöver väntar en tuff period för VH, med matcher mot Troja, Kalmar, Mörrum och Nybro.

Hampus Sylvegård fick se sitt lag falla, för nionde matchen i rad.
Hampus Sylvegård fick se sitt lag falla, för nionde matchen i rad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!