Tränarens tankar efter förlusten

Kallinge fortsätter att spöka för Vimmerby. Trots en stark insats gick det som det brukar. Med KRIF–seger (2–5). Nu ska det väldigt mycket till för att laget ska kunna utmana om förstaplatsen i Allettan.

Ishockey2019-01-30 21:42

Blekinge-laget är inte serieledare för intet. Det fick vi se – igen. Vimmerby utmanade verkligen KRIF i sin hemmaborg. Det räckte ändå inte till poäng.

– Jag tycker vi gör en stark insats, men det är ju så. Kallinge har hög kvalitet i sitt spel. För att vinna mot dem måste vi spela på max av vår kapacitet, säger Vimmerbys tränare Phil Horsky.

Han var, trots förlusten, inte alltför nedslagen och besviken.

– Vi gjorde ett par misstag och Kallinge straffar oss direkt. De är så pass bra.

Tabelltrean Vimmerby tog däremot ledningen i matchen. I spel fem mot tre, kom 1–0. Efter bra lir satte Måns Carlsson första målet. De flesta trodde nog att det var Hampus Harlestam som var sist på pucken, men så var det tydligen inte.

Gästernas supertrio

VH gjorde det bra och spelade jämnt med Kallinge, som höjde sig både tempo- och spelmässigt sista delen av perioden. Samma sak i inledningen av mittperioden.

En olycksminut för VH vände totalt på steken. Simon Hansson trampade runt och hittade rätt bakom hårt ansatte VH-målvakten Tomas Rydén. 1–1. Strax efteråt tvingades han kapitulera återigen. Supertrion Sebastian Magnusson, Stefan Söder och Daniel Andersson låg bakom målet, där Magnusson avslutade vackert förbi en skymd Rydén.

– Tyvärr gör vi ett par misstag vid några byten. Det utnyttjade Kallinge, menar Horsky.

Frågan var hur Vimmerby mentalt skulle tackla motgången?

Jodå, visst, KRIF var nära 1–3 ett par gånger, men VH avslutade mittperioden mycket starkt och var det bättre laget sista sex-sju minuterna. Vimmerby var heta och åkte mycket skridskor.

– Efter vår timeout höjer vi oss igen. Vi spelar med hög intensitet och fart.

Någon kvittering bled det däremot inte. Då...

Den kom istället ett par minuter in på sista akten. Måns Carlsson slog en delikat passning till hårt arbetande Anton Carlsson, som gjorde 2–2. Stor gläjde i VH-lägret och segervittring? Ja, kanske, men bara för en kort stund. Kallinge slog snabbt och brutalt ner de förhoppningarna. På mindre än två minuter kom både 2–3 (Niclas Lehmann) och 2–4 (Andreas Nordfeldt).

Ledningsmålet var läckert när Martin Ekström slog en öppnande passning till Lehmann vid offensiv blå. Ensam mot en utlämnad Tomas Rydén gjorde han inget misstag. Målen var en riktig kalldusch för Vimmerby i det läget.

"Jättebra lag"

VH jobbade hårt för att försöka komma ifatt, men öppnade sig samtidigt bakåt. Kallinge kom i flera anfallsattacker och hade bud på flera mål. Då stod Rydén ivägen.

– Han var jättebra igen. Rydén räddade många skott.

När "chocken" över baklängesmålen väl lagt sig, kom de gulsvarta tillbaka och skapade en hel del bra lägen, men det blev inga mål.

Med drygt fyra minuter kvar att spela satsade Vimmerby allt på ett kort. Tomas Rydén plockades ut och VH spelade med en utespelare mer på isen. Chansningen gick dock inte hem. I öppen kasse fastställde Sebastian Magnusson slutresultatet till 2–5.

När lagen möttes senast i Kallinge blev det exakt samma resultat. Vimmerby har med andra ord fortsatt mycket svårt för det här laget, som toppar serien. På senaste åtta matcherna har KRIF vunnit sju. Chansen att på allvar kunna utmana om förstaplatsen i Allettan minskade drastiskt. Med sex omgångar skiljer det elva poäng mellan KRIF och VH.

– Vi förlorar, men det är bra att vi ändå är med så pass bra mot dem. Kallinge är ett jättebra lag med många rutinerade spelare, säger Horsky.