Sylvegård inför Tyringe: "Vi måste våga utmana"

Halva grundserien är spelad. En första halva som Vimmerby Hockey helst vill glömma. Kanske kan en seger i bottenmötet mot Tyringe på söndag göra att gnistan tänds? "Vi måste våga mer", uppmanar VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Nästjumbon Vimmerby Hockey möter jumbon Tyringe på söndag.

Nästjumbon Vimmerby Hockey möter jumbon Tyringe på söndag.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-11-05 18:30

Nio matcher spelade i den södra Hockeyettan. Bara sex poäng på kontot. Vimmerby Hockey har haft förtvivlat svårt att vinna matcher den här säsongen och är nästjumbo. Den enda segern man tagit under ordinarie tid kom i premiären mot...just det, jumbon Tyringe. 

När serien nu vänder möts lagen igen, i Tyrs Hov. 

Tränaren Hampus Sylvegård har en bra känsla inför mötet, trots VH:s tunga period.

– Vi har tränat hela veckan och kört på med ganska tung belastning. Jag tycker ändå att vi känns pigga och fräscha, menar han.

Sylvegård lyfter fram en detalj som VH bör se upp med på söndag.

– Tyringe är ett kontringstarkt lag och gör många av sina mål på spelvändningar. Det gäller att se upp där och hela tiden se till att ha en bra hemgång.

Är det något ni haft problem med att hantera under säsongen?

– Nja, det skulle jag inte säga. I början av säsongen kanske, men sen har vi löst det med tiden. På det stora hela tycker jag att vi haft hyfsat bra koll på just den detaljen.

Vad behöver ni förbättra för att börja vinna?

– Spelet runt målen. Vi behöver bli starkare där och vinna våra man-man-dueller. Sen måste vi våga utmana och slå vår gubbe. Ibland tar vi det säkra före det osäkra, istället för att våga utmana vår gubbe. 

Ni som hängt med vet att Vimmerby Hockey presenterade ett nyförvärv i veckan. Det rör sig om den 25-årige centern David Thomson, från Kanada. "Thommer", som han kallas, är på plats på söndag men kommer av förklarliga skäl inte att finnas med mot Tyringe.

Vad är det för typ av spelare?

– En tvåvägs-center som är skridskostark och dessutom "rajtare". Det ger oss lite fler alternativ, framför allt i powerplay. Av det jag fått till mig och det lilla jag sett så är han en center som ska bidra offensivt och som attackerar mycket. Han är ganska spelskicklig också, förklarar Hampus Sylvegård.

Hur är läget i truppen inför söndagens match?

– Det ser bra ut. Det är bara Dageryd (William) som fortsatt är skadad.

Hur tänker du kring målvaktsposten?

– Scott (Hector) har stått i två matcher, så nu tänker vi att Robin (Christoffersson) kommer att vakta kassen mot Tyringe.

Fotnot: Vi direktrapporterar från matchen mellan Tyringe och VH, med start klockan 15:50 på söndag. Häng med på www.vimmerbytidning.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!