Tranås ute efter revansch: "Det går inte att fuska"

En svag start. Sedan fick Tranås upp farten och hakade på i striden om Allettan-platserna. Inför onsdagens möte med serietrean Vimmerby skiljer det bara tre poäng mellan lagen. "Vi har växt hela tiden", säger TAIF-tränaren Niclas Högberg.

Niclas Högberg, tränare i Tranås, ser fram emot onsdagens match mot Vimmerby.

Niclas Högberg, tränare i Tranås, ser fram emot onsdagens match mot Vimmerby.

Foto: Carl Sandin

Ishockey2020-11-17 17:45

Tranås AIF inledde säsongen i Hockeyettan med två raka förluster. Den ena av dem kom i derbyt mot Vimmerby Hockey, då VH vann med 3–0 borta i Stiga Arena. Det är en match som de flesta i TAIF nog vill glömma. 

– Jag minns att det var en svag prestation av oss. Vi hade inget eget spel och lät Vimmerby spela runt i vår zon, säger Niclas Högberg, tränare i Tranås. 

Men efter det gick det desto bättre. Några segrar senare var man uppe på 20 poäng i serien, innan det blev en riktig holmgång mot Mörrum senast (i söndags) där TAIF fick se gästerna avgöra till 6–5 i slutet av matchen. 

– Vi är besvikna efter förlusten senast, så det ska bli skönt att få spela match igen nu. Mot Mörrum fuskade vi för mycket och gjorde inte jobbet. Mot Vimmerby måste vi se till att vara bra under hela matchen och jaga jämnheten. Det är där det ligger, menar Högberg. 

Trots förlusten så har hans lag verkligen häng på toppen och platserna till Allettan. Inför matchen mot VH ligger TAIF sexa, med en poäng upp till femman Nybro och tre poäng upp till Vimmerby, som ligger trea. 

– Vi har växt hela tiden och blivit bättre och bättre. Samtidigt är alla lag i den här serien så pass bra att det inte går att fuska som vi gjorde mot Mörrum, säger tränaren.

Vad förväntar du dig av derbyt mot VH?

– Att det blir en fartfylld match. Vi ser verkligen fram emot den. 

Vi direktrapporterar matchen på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är klockan 19:00. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!