Transferfönstrets sista dagar: "Kommer inte agera"

När onsdag övergår till torsdag får klubbarna i Hockeyettan inte värva mer. Hur går tankarna i VH-lägret och kommer något ske innan deadline? "Jag känner mig väldigt trygg", säger Pelle Johansson, VH i sportchef.

Vimmerby Hockey har gjort en bra första halva av Allettan.

Vimmerby Hockey har gjort en bra första halva av Allettan.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-01-29 16:09

På onsdag, 31 januari, klockan 23:59 stänger transferfönstret för lagen i Hockeyettan. Efter det får tränarna och sportcheferna nöja sig med vad som finns att tillgå.

– Jag känner mig väldigt trygg. Jag tror inte det kommer hända så mycket på division ett-nivå i och med att vi har ett annat transfer-datum kontra SHL och Allsvenskan (15 februari). De bra spelarna som finns tillgängliga nu sitter säkert och hoppas på något högre uppifrån, säger Johansson när vi når honom under måndagseftermiddagen.

Har du haft samtal från klubbar om dina spelare i VH?

– Nej, jag har haft det väldigt lugnt i helgen. Och även om datumen är annorlunda och det kan hända saker i större föreningar framöver kommer det vara lugnt för vår del. Vi sitter inte med spelare som har klausuler, så vi kommer inte agera på något sätt.

Med spelarbrist på backsidan, till följd av sjukdom och Elias Lindgrens längre avstängning, fick VH-publiken stifta bekantskap med lånespelaren Kevin Israelsson i matchen mot Karlskrona. Backen från Växjö Lakers J20-lage gjorde sin första match på seniornivå.

undefined
Pelle Johansson, sportchef i Vimmerby Hockey.

Kommer vi få se mer av Kevin i VH?

– Den pucken är i Växjös ägo. Hans utlåning går ut efter onsdag (då VH möter Tranås), så vi får se vad som händer. De har gjort en dubbelregistrering som går ut då. Han är tillgänglig för spel på onsdag.

Halva Allettan har spelats och Vimmerby Hockey har ett strålande utgångsläge inför andra halvan. Laget leder serien med hela fem poäng och har radat upp segrar den senaste tiden.

– Det är svårt att vara missnöjd resultatmässigt. Sen känner nog många av oss att vi har mer att ge och plocka av när det kommer till det spelmässiga. Men det är bara positivt, att det finns saker att förbättra trots att det gått så bra, svarar Johansson och fortsätter:

– Vi är också medvetna om att vi haft medstuds och poängutdelningen hade kunnat sett annorlunda ut. Samtidigt är det en styrka att hitta olika sätt att vinna på. Vi har ett stabilt försvarsspel och ett bra målvaktsspel att bygga på.

Christoffer Törngren och Jakob Heljemo var två prestigevärvningar. Hur har den duon skött sig?

– Klockrent. Jag förstår att många bara kollar poängskörden men det är inte allt, och det kommer inte vara avgörande för oss. Vi är väldigt bra på att sprida ut poänggörandet. De har gett oss ett lyft och känslan är att det bara kommer bli bättre. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!