Tre Kronor förlorade mot Danmark

Tre Kronor vann med 4–2 i första matchen men förlorade sedan med 2–3 i det andra mötet med Danmark. –Jag är naturligtvis inte nöjd, speciellt inte med starten, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv till SVT.

Danmark vann den andra landskampen mot Sverige.

Ishockey2021-04-29 22:49

Det danska hockeylandslaget gjorde som Sverige i den första matchen och gjorde mål direkt i inledningen. Det blev även 2–0 innan den första perioden var slut i landskampen i Malmö.

Sverige ville inte vara sämre och reducerade efter bara 44 sekunder i den andra perioden, genom Dennis Rasmussen, och kvitterade senare genom Anton Wedin när danskarna slarvade i ett byte som gav svenskarna fritt fram framför det danska målet.

– Det blev bättre efter den första perioden och vi började vinna närkamper och flytta upp spelet. Men så fick de kontringsmål precis i början av tredje perioden, i power play, och därefter lyckades vi inte få in pucken, säger Garpenlöv.

– Jag är missnöjd med insatsen, är mycket besviken, vi har ett lag som ska kunna vinna matchen. Jag tar på mig mycket av det här.

Tre Kronor laddar i Malmö inför VM i Riga om en knapp månad med de två matcherna mot Danmark och sedan två mot Norge på måndag och tisdag.

Den svenska truppen innehåller spelare från lag som är utslagna i SM-slutspelet, KHL och den schweiziska ligan.