Tre Kronor-spelare ute ur covidkarantän

Färjestadsforwarden Linus Johansson har fått lämna den covidkarantän han tvingats till efter att ha testat positivt vid ankomsten till Peking. Två uppföljande tester i OS-byn var båda negativa.

Linus Johansson. Arkivbild

Linus Johansson. Arkivbild

Foto: Tommy Pedersen/TT

Ishockey2022-02-05 04:14

Linus Johansson reste i efterhand till Peking just för att han nyligen haft covid-19 och för att minska risken att han skulle testa positivt vid ankomsten.

– Vi vet att Linus har haft en covidinfektion i januari och vi vet också att han inte hade några symptom då utan fastnade på ett test när de testade alla i klubblaget. Han har följts upp hemma med flera stycken negativa PCR-tester efter detta, säger Tre Kronors lagläkare Jonas Kalman.

Linus Johansson fick sitt andra negativa utslag med 24 timmars mellanrum på lördagseftermiddagen, kinesisk tid, skriver Svenska ishockeyförbundet i ett meddelande. Han är den fjärde medlemmen av Tre Kronors trupp som testat positivt vid ankomsten till flygplatsen i Peking för att sedan testa negativt två gånger under karantänstiden i OS-byn.

Backarna Henrik Tömmernes och Theodor Lennström samt ledaren Sven Thomsson släpptes ur sin karantän i går.

Att det blir olika utslag på flygplatsen och i OS-byn tror Kalman kan bero på förfarandet.

– Det vi har sett är att många som har testat positivt på flygplatsen senare har testat negativt i byn. En rimlig slutsats är att de inte gör likadant, säger Kalman om testningen.

Tre Kronors trupp blir fulltalig först på söndagen när Dennis Everberg, Rögle, anländer till Peking. Han fick, precis som Johansson, åka senare till OS av anledningen att han nyligen haft covid-19.

Tre Kronor spelar sin OS-premiär mot Lettland den 10 februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!