Tre Kronor-stjärnan sågar isen: Ruskigt dålig

Sverige hade inget flyt i premiären mot Tjeckien i hemmaturneringen i Malmö. Pucken gled inte som den skulle på en undermålig is. –Den var tyvärr ruskigt dålig, säger Lucas Wallmark som gjorde Sveriges mål när det blev 1–2-förlust efter förlängning.

Sveriges Lucas Wallmark (till vänster) jublar med sina landslagskamrater efter centerns mål mot Tjeckien, som dock vann matchen i Malmö arena med 2–1 efter förlängning i Beijer Hockey Games.

Ishockey2023-02-09 22:19

Normalt sett är Malmö arena hemmaborg för SHL-klubben Malmö Redhawks, men när Tre Kronor denna vecka gästar har ismakarna fått byta ut reklamen i isen till förbundets sponsorer.

Det ledde till att isen var allt annat än bra när det blev premiärförlust mot Tjeckien (1–2 efter förlängning) i Beijer Hockey Games.

– Den var tyvärr ruskigt dålig. Det är ju lika för alla, men det är lite trist att det ska vara så pass dåligt, säger Sveriges målskytt Lucas Wallmark och fortsätter:

– Den hoppar och studsar, och far. Den glider inte.

Satte sig i bakhuvudet

Det dåliga underlaget gjorde att spelarna inte kunde spela avslappnat hela tiden.

– Man kanske måste titta på den (pucken), man inte är van vid att behöva göra det. Hux flux så har den inte glidit med en, det är klart att det sätter sig lite i bakhuvudet, säger Wallmark.

Matchen mellan Schweiz och Finland avgjordes i Zürich, men i helgen spelas det dubbla matcher i Malmö både lördag och söndag.

– Hoppas det är bättre till helgen. Man har tid att fixa till det till på lördag, säger Wallmark.

Det var Wallmark som hittade rätt för Sverige inför drygt 5 000 åskådare efter att Tjeckien hade tagit ledningen i slutet av den första perioden . I upptakten av den tredje perioden fick han skottläget i slottet och satte kvitteringen.

– Jag får iväg ett bra skott. Det var en skön start, det kändes som att vi behövde målet. Det känns som att vi fick energi av det, säger Schweizproffset Wallmark.

"Börjar lite trevande"

Kort därefter fick centern ett liknande läge. Då försökte han vänta ut Ales Stezka i Tjeckiens mål.

– Jag såg nu på reprisen att jag kanske skulle ha försökt vänta ut honom ännu mer, men det är lätt att se på repriser ibland. Han spelar bra också deras målvakt, säger Wallmark.

Det sprakade inte om Sverige under den första perioden, men det blev bättre i den andra akten och i den tredje var det framför allt Blågult som gick för segern. Sverige vann skottstatistiken med 30–14, men tjeckerna vann matchen i förlängning.

– Vi börjar lite trevande, men växer in i det mer och mer. Jag tycker att vi för den tredje perioden och kanske borde ha kunnat hänga dit någon mer puck, säger Lucas Wallmark.