Tre mål av Sylvegård när Malmö bröt förlustsvit

Trots en mardrömsstart kunde Malmö resa sig och bryta sin tre matcher långa förlustsvit. Marcus Sylvegård gjorde alla tre mål när Malmö vann i Fredrik Händemarks återkomst över serieledande Skellefteå med 3–2 efter straffar. –Skönt att kunna vinna till slut, säger Händemark till C More.

Marcus Sylvegård gratuleras efter sitt andra av tre mål i Malmös segermatch över Skellefteå.

Ishockey2021-10-16 18:09

Det blev dramatiskt både i början och slutet av en match där Skellefteås fem matcher långa segersvit bröts.

Fredrik Händemark gjorde comeback för hemmalaget efter att ha brutit sitt kontrakt med SKA St Petersburg tidigare i veckan. 28-åringen från Dalarna, fostrad i Leksand, lämnade Malmö i december i fjol för att försöka slå sig in i San Jose i NHL, men lyckades inte.

– Det var här jag slog igenom. Det är jag otroligt tacksam för och brinner för klubben, förklarar landslagscentern det givna klubbvalet till C More.

Han var inte jättenöjd med sin egen insats.

– Det var kul att vara tillbaka, men personligen tyckte jag att jag var lite slarvig med pucken. Det kan bara bli bättre, säger Händemark.

Tuff start

Matchen började dock på sämsta sätt för Malmö.

Redan efter 54 sekunder åkte stjärnan och NHL-hemvändaren Carl Söderberg, Malmös bäste poängplockare hittills, på matchstraff efter en tackling i ryggen på gästernas back Oskar Nilsson som slogs blodig när han flög in med huvudet i plexiglaset.

Malmö, seriens bästa lag i boxplay, lyckades dock stå emot under det fem minuter långa numerära underläget.

När Oskar Nilsson kom tillbaka i matchen efter omplåstring blev han utvisad i sitt första byte efter smällen. När dessutom Linus Lundström åkte ut efter en puck out slog Malmö till och Marcus Sylvegård sköt 1–0.

– Det var skönt, spelar man fem mot tre så ska den sitta, säger Sylvegård till C More.

Kvittering i slutet

Skellefteå kvitterade i mitten av den andra perioden genom Stefan Loibl, men Marcus Sylvegård såg till att Malmö återtog ledningen med 57 sekunder kvar av mittperioden. Forwarden gjorde sig fri framför mål och sköt direkt på Lance Boumas perfekta passning.

Även Händemark fick en assistpoäng på målet.

Malmö såg sedan ut att kunna hålla ut i den tredje perioden – men med drygt två minuter kvar, och målvakten utplockad, slog serieledaren till.

Veteranen Joakim Lindström sköt kvitteringen med ett kanonskott.

Men Malmö tog bonuspoängen tack vare Marcus Sylvegård som blev enda målskytt i straffläggningen.