Tre mål på 49 sekunder: "Ganska bra utdelning"

Pang, pang, pang. På 49 sekunder gjorde Malmö tre mål – och avgjorde hemmamötet med Örebro, seger med 4–2. –Vi får ganska bra utdelning, säger Markus Lauridsen.

Malmös tre mål på 49 sekunder grundlade segern hemma mot Örebro.

Ishockey2023-11-04 17:40

Örebro inledde målskyttet i Malmö arena, då Emil Larsson satte 1–0 efter 8.39 av andra perioden.

Sedan tog Malmö över showen.

Och då small det tre gånger inom loppet av 49 sekunder.

Adam Ollas Mattsson, Thomas Berg Paulsen och Joakim Ryan såg till att hemmalaget fick ett överläge med tre mål inför tredje perioden.

"Jobbar oss in i det"

– Jag tycker egentligen inte starten på perioden är särskilt bra men vi jobbar oss in i det och får bra utdelning, säger Markus Lauridsen som stod för kvitteringen, till TV4 Play.

Örebros Mathias Bromé:

– Det är de sista två minuterna i andra perioden som gör att vi åker hem med noll poäng, säger han.

– Vi släppte till för många chanser, ger dem målen och då är det svårt att komma igen.

Malmös 4–1-ledning blev grunden som klubben behövde för att säkra säsongens sjunde seger på 17 matcher.

Med 27 poäng är Malmö en av klubbarna som jagar tabellettan Färjestad.

– Vi tittar inte så mycket på tabellen. Det är en lång säsong, man måste vara ödmjuk, spela bra över 52 omgångar och så får vi se var vi landar någonstans, säger Lauridsen.

4–2-segern kan dock ha kostat två backar.

Teemu Kivihalme skadade sig i samband med en kollision med domaren och senare under tredje perioden lämnade även Matias Lassen isen.