Tre poäng efter riktig rysare

Toppmötet mellan Vimmerby Hockey och Kristianstad IK blev en riktig rysare

Jesper Kokkonen har hittat tillbaka till formen efter sin skadefrånvaro.

Ishockey2015-11-21 17:50

Lagkaptenen Emil Wahlberg satte 2-1, efter ganska precis halva matchen, med ett stenhårt slagskott direkt efter vunnen tek av Martin Sandgren.
Det blev matchens sista mål.
Sista godkända mål åtminstone.
Med bara åtta sekunder kvar hade Kristianstad en puck inne bakom VH-målvakten Linus Lundin, men målet dömdes bort till gästernas stora ilska.

De två första perioderna spelades i ett rasande tempo med underhållande hockey och många chanser.

Jim Nordh inledde målskyttet när han styrde in ett backskott från Filip Bergmark.
I slutet av första perioden kvitterade Kristianstad efter att Lundin släppt en retur som KIK:s Mikael Larsson prickade in.

I den avslutande perioden spelade VH oerhört kontrollerat och lugnt. Trots att gästerna Kristianstad hade mer puck än VH skapade de bara ett fåtal kvitteringschanser.

VH-segern innebär att det nu skiljer åtta poäng ner till just Kristianstad under strecket. Dessutom har VH elva måls bättre målskillnad.

Emil Wahlberg satte matchavgörande 2-1 med ett hårt slagskott.