Tre poäng som värmde och skapade julefrid för VH

Vimmerby Hockey ordnade en riktigt fin julklapp till sig själva i förskott. Segern med 3–2 borta mot Mariestad var ett viktigt trendbrott. "Nu känns det skönare att gå på lite julledighet", sa VH-tränaren Staffan Lundh.

Lucas Jidenius, Philip Elgestål och framförallt Tatu Kokkola visade vägen med målen för VH mot Mariestad.

Lucas Jidenius, Philip Elgestål och framförallt Tatu Kokkola visade vägen med målen för VH mot Mariestad.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-12-19 19:29

När vi når Staffan Lundh efter den dramatiska matchen är han precis på väg hem till familjen och hemmet i Mariestad. Han anmärker lite på vinterkylan som råder i staden, men kan i alla fall värma sig med tre sköna poäng för VH från mötet med sin moderklubb.

– Det var en smidig hemresa från en bortamatch kan man väl säga.

Riktigt lika enkelt gick det inte för VH att få med sig tre poäng från matchen i Mariestad. Även om starten med 2–0-ledning efter två minuter tydde på en lätt resa för Vimmerbylaget.

– Det var skönt att få lite medflyt från start för en gångs skull och att vi klarade av att spela på den ledningen ett tag också.

Målen gjordes för övrigt av Lucas Jidenius och Philip Elgestål som spelade för just Mariestad förra säsongen.

– Det var lite extra roligt för dem att kliva fram nu. Vi hade gjort lite ändringar i deras formationer och bytt plats på Lucas Jidenius och Anton Carlsson. Det gav ju ganska snabb effekt.

VH tvingades till en ny förändring i slutet av första perioden då Hugo Ollila fick en smäll mot knät. Hugo Enock gick in på hans position som forward.

– Hugo är ju back, men kan spela forward också. Han var osäker på spel efter smällen han fick mot Nybro i onsdags, men har repat sig snabbt och kunde spela nu.

I andra perioden kom hemmalaget igen och fick till en reducering till 2–1 i power play. Sedan kom 2–2 i upptakten av tredje perioden, även det med en man mer på isen.

– Vi tog för många och onödiga utvisningar. Det kunde ha kostat oss matchen.

Nu lyckades VH ändå avgöra. Tack vare en imponerande soloräd av Tatu Kokkola. Han tog sats från egen zon och slutade inte förrän han tryckt dit 3–2 i bortre krysset.

– Det var riktigt snyggt. Han har ett riktigt bra skott, men har inte visat det på ett tag. Det var ett passande läge.

VH höll sedan undan med vissa om och men och kan gå på julledighet med lite godare samvete.

– Vi tar ledigt från gemensamma träningar fram till Annandagen då vi samlas igen. Det är många som behöver vila och kurera sig inför fortsättningen.

Målen:

Första perioden: 0–1 (00.34) Lucas Jidenius (Hugo Ollila, Christian Lindberg), 0–2 (02.31) Philip Elgestål (Tatu Kokkola, Anton Carlsson).

Andra perioden: 1–2 (30.31) Simon Ericsson.

Tredje perioden: 2–2 (40.36) Erik Olsson, 2–3 (49.17) Tatu Kokkola.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!