Tre svenska straffhjältar i NHL

Efter fem uppskjutna matcher på grund av covid-19 var Colmubus tillbaka på isen i natt. Matchhjälte blev Gustav Nyquist som satte den avgörande straffen mot Nashville. Los Angeles bröt Vancouvers segersvit efter straffdrama, och även där var det svenskar som avgjorde.

Columbus veteran Gustav Nyquist firar sitt segermål med lagkamraterna.

Ishockey2021-12-31 06:55

Det var bortalaget Nashville, med Filip Forsberg och Mattias Ekholm, som till en början hade greppet om matchen. Nashville fixade en 3–2-ledning i slutet av den andra perioden, men med drygt sex minuter kvar av matchen lyckades Columbus kvittera till 3–3, och efter en mållös förlängning gick matchen till straffar.

Nashvilles stjärna Filip Forsberg missade lagets första straff, men han var inte ensam. De tre första straffläggarna från båda lagen misslyckades med att få pucken i mål – och det blev till slut Gustav Nyquist som på Columbus femte försök till slut satte segermålet.

Bemström tillbaka

Segerns sötma kändes kanske extra söt för två av Nyquists landsmän, som gjorde comeback på isen efter skadeuppehåll. I Columbus försvar var Adam Boqvist tillbaka efter att ha missat tre matcher på grund av en överkroppsskada och 21-åringen var direkt med och fixade en assist.

I anfallet fanns första gången den här säsongen Emil Bemström, som efter ett långt skadeuppehåll fick spela drygt tolv minuter. Den Nyköpingsbördige 22-åringen debuterade i NHL för två år sedan med tio mål, men i år har han missat säsongens första 28 matcher på grund av en sträckning i en bröstmuskel.

Svenskarna avgjorde

Vancouver hade sju raka segrar när man kom till Los Angeles, men efter straffläggningen var den sviten bruten.

Lagen hade bara lyckats få in en varsin puck i nät efter full tid, och inte heller i förlängningen var det någon som hittade mål. Men i den avgörande straffläggningen var det två svenskar som sköt hem matchen till Los Angeles.

Adrian Kempe tog till vara på chansen direkt när han lade den första straffen för hemmalaget, ett skott som letade sig förbi Jaroslav Halak.

Kempe var inte den enda svensken som levererade för Los Angeles. Vid ställningen 1–1 i straffläggningen klev Viktor Arvidsson in och avgjorde med sitt sjätte mål för säsongen.