Tre svenska tvåmålsskyttar i NHL i natt

Elias Petterson gjorde två mål när Vancouver besegrade Chicago med 4–2 i nattens NHL-möte. I Los Angeles fanns två svenska tvåmålsskyttar – Viktor Arvidsson och Adrian Kempe – när Kings vann med 7–6 mot St Louis.

Vancouvers Elias Pettersson tacklar Chicagos Lukas Reichel.

Ishockey2023-03-27 05:29

Elias Pettersson gav Vancouver en 2–1-ledning i mitten av tredje perioden. Blott minuten senare var han framme igen och utökade ledningen till 3–1.

Målen gjorde att Pettersson utökade sin poängsvit till tolv matcher (sju mål och tio assist) – vilket också är personligt NHL-rekord.

Tre raka

Brock Boeser gjorde ett mål och en assist och Collin Delia räddade 29 skott för Vancouver. Kanadensarna har nu vunnit tre raka matcher och tio av de tolv senast spelade.

– Jag var inte nöjd med den första perioden men vi kom in på slutet och gjorde ett par mål, säger Vancouvers tränare Rick Tocchet.

– Man måste respektera varje motståndare som man möter. Men visst, jag är glad att vi vann. Jag gillade bara inte vår start, fortsätter han.

Connor Murphy och Lukas Reichel gjorde Chicagos mål. Laget har nu förlorat fem i rad och åtta av de senaste tio matcherna. Målvakten Petr Mrazek, som inte har spelat sedan den 14 mars på grund av en ljumskskada, gjorde 27 räddningar.

Mål direkt

I Los Angeles rivstartade hemmalaget mot St Louis. Viktor Arvidsson sköt första målet redan efter 27 sekunder och när första perioden var över var ledningen uppe i 5–1. Då hade Adrian Kempe skjutit 3–0 och Arvidsson 4–1. Arvidsson har gjort fem mål på de tre senaste matcherna och 24 totalt under säsongen.

St Louis kom tillbaka med tre raka mål i mittperioden, men i början av tredje blev även Kempe tvåmålsskytt när han satte 6–4. Det var hans 36:e mål den här säsongen, ett mer än hans tidigare personbästa från i fjol.

– I första och tredje perioden spelade vi rätt bra, säger Kempe.

– Det var bara i andra perioden som vi inte spelade bra alls, en bra lärdom för oss och jag tycker att vi svarade ganska bra i tredje.

Los Angeles höll till slut undan till en 7–6-seger – och satte samtidigt ett nytt klubbrekord med poäng i tolv raka matcher. Senast laget förlorade under ordinarie tid var mot New York Rangers den 26 februari.