Tre svenskmål när Toronto slog Minnesota

William Nylander nätade två gånger om när hans Toronto besegrade Minnesota med 7–4 i nattens NHL. Även Calle Järnkrok fick till en fullträff.

William Nylander under onsdagens match mot Detroit Red Wings.

Ishockey2023-10-15 06:00

De båda svenskarna hamnade dock i skuggan av lagkamraten Auston Matthews, som gjorde tre mål – hans andra hattrick på lika många matcher.

Bortalaget inledde bäst och tog ledningen i mitten av första efter att Ryan Hartman prickat rätt via en assist signerad Jonas Brodin.

Men därefter tog Toronto över och kunde gå till pausvila med 3–1 tack vare dubbla mål från Matthews och ett Nylander-mål strax före periodvilan.

Andra perioden blev en svängig historia och inför den avgörande akten stod det 4–3 till Toronto. Där lyckades hemmalaget avgöra matchen genom tre mål av Järnkrok, Matthews samt Nylander inom loppet av drygt två minuter.

Även Erik Gustafsson nätade när hans New York Rangers mötte Columbus på bortaplan. Men svenskbacken, som även noterades för en assist, fick inte smaka segerns sötma trots sina insatser vid motståndarmålet.

Hemmalaget vann med 5–3 efter att Boone Jenner noterats för ett hattrick.