Tre tunga avbräck för Vimmerby Hockey

En handfull Vimmerbyspelare missar den viktiga matchen borta mot Hanviken på onsdagen. "Lånet av Isac Andersson känns extra välkommet i det här läget", säger VH-tränaren Staffan Lundh.

Staffan Lundhs Vimmerby Hockey har dubbla möten med den nya bekantskapen Hanviken att se fram emot den här veckan.

Staffan Lundhs Vimmerby Hockey har dubbla möten med den nya bekantskapen Hanviken att se fram emot den här veckan.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-01-25 21:00

På tisdagseftermiddagen gjorde Vimmerby Hockeys senaste tillskott Isac Andersson sin första träning med laget.

– Isac gav ett piggt intryck på den första träningen och ser fram emot att spela med oss. Bara för att han kommer från en högre nivå går det inte att tro att han ska komma in och trolla direkt. Han behöver säkert ett par matcher på sig.

För VH-tränaren Staffan Lundh kommer tillskottet extra lägligt med tanke på att såväl Lucas Jidenius som Anton Carlsson saknas till onsdagens match borta mot Hanviken.

– Båda två fick puckar på fötterna i matchen mot Mariestad senast. Vi hoppas ändå att frånvaron inte ska bli så lång för dem.

Till onsdagens match saknas fortfarande backarna Helge Holmstrand och Oskar Carlsson. Dessutom är målvakten Robin Christoffersson inte tillgänglig. Gustav Bågenvik kommer därför vakta målet och Henry Eling tar steget upp från juniorlaget och finns som backup.

För VH väntar dubbla möten med Hanviken närmast. Borta på onsdag och sedan hemma igen på söndag. Mötena blir extra raffinerade med tanke på läget i tabellen där Stockholmslaget är åtta i serien med elva poäng. VH jagar bakom som nia och under strecket med sina åtta poäng.

– Det är det enda laget som vi inte har mött i serien än och en som klubb en helt ny bekantskap för mig. Läget är som det är i tabellen och det är klart att det är viktiga poäng som står på spel. Vi kan bara jobba på och spela våra matcher och hoppas att det lossnar snart.

Vimmerbylagets facit med endast 22 mål på elva matcher så här långt talar sitt tydliga språk.

– Det är målskyttet i stort och särskilt spelet i power play som måste upp i nivå. Att vi hade så fin statistik i spelet i numerärt överläge under hösten och har tappat så mycket där nu är svårt att förklara. Spelmässigt har det ändå sett klart bättre ut för oss på sistone. Det gäller bara att målskyttet lossnar. Då ska poängen börja trilla in också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!