Tredje raka för Frölunda – Little ut skadad

Frölunda slog Linköping med 3–1 och tog sin tredje raka seger. Linköpings forward Broc Little fick hjälpas ut efter en knätackling, men hoppas ha klarat sig utan svår skada. Han tror inte att tacklingen, som Andreas Borgman fick matchstraff för, var avsiktlig.

Nicklas Lasu, närmast kameran, jublar efter sitt 3–1-mål i sista minuten som definitivt avgjorde matchen mot Linköping.

Ishockey2022-11-26 17:31

Frölunda ledde med 1–0 i Scandinavium när Andreas Borgman och Broc Little krockade knä mot knä i mittzon, nära sargen, efter 9.25 i andra perioden.

När domarna sett situationen på video, fick Frölundabacken matchstraff.

Broc Little, forwardsstjärnan som gjort nio mål på 16 matcher för Linköping i höstens SHL, fick hjälpas ut till omklädningsrummet. Det såg inte bra ut.

Men efter matchen var den 34-årige amerikanen optimistisk, trots att hans knä gjorde ont.

– Jag hoppas bara undvika en svår skada. Men vi får se, säger Broc Little.

"Olyckligt"

Hans skadade knä ska undersökas igen på söndagen.

Little uppfattade situationen som olycklig.

– Han kommer in aggressivt. Vi försökte båda spela pucken, säger Broc Little.

– Jag tycker inte att det var fult spel, tillägger han.

Andreas Borgman ville inte kommentera utvisningen efter matchen.

Linköping fick alltså chansen att spela fem mot fyra i fem minuter. Men det gav inget resultat.

– Vi står och bakar bullar med pucken. Det går för långsamt, säger Jonas Junland, lagkapten i Linköping kritiskt till C More.

Snabb replik

Nicklas Lasu, som är en av Frölundas ledande utvisningsdödare, var förstås mera nöjd.

– Det känns tryggt. Vi börjar parvis hitta mönster, säger Lasu om spelet med en man mindre, som tidvis hackat i höst.

Vid 9.37 i tredje akten kvitterade Linköping. Förre frölundaiten Christoffer Ehn gjorde målet i ett fint anfall.

Men bara 37 sekunder senare sköt Jacob Nilsson 2–1 för Frölunda, och tände publiken i Scandinavium.

Nicklas Lasu gjorde 3–1 i tom kasse med 27 sekunder kvar, när Linköping låg på för en kvittering.

Uppehållet viktigt

Landslagsuppehållet var viktigt Frölunda, tycker Lasu. Efter det har Frölunda tre raka segrar.

– Allt från att mentalt komma bort från det lite, och att hitta en balans i att antingen forcera saker framåt eller ta det som ges. Vi har pratat mycket om 50/50-situationer, hur ser vi på det, säger Nicklas Lasu.

– Man hoppas inte på att pucken ska studsa framåt, utan man ser till att det är stängt bakåt, så tar vi det därifrån, tillägger Lasu.

Klas Östman, tränare i Linköping, var missnöjd främst med lagets första period. Och med hur målen föll i tredje.

– Surt att vi inte får rida på vår kvittering lite längre. Det känns som att vi tappar lite energi i nåt byte efter deras 2–1, säger Klas Östman.