Tredje raka för Luleå – häng på topplagen

Luleå fick jobba hårt för tredje raka segern – men det var värt varje droppe svett. 2–0 hemma mot Linköping gav häng på topplagen Växjö och Färjestad. Skellefteå är inne i en motsatt trend och åkte på tredje förlusten i följd.

Trångt framför kassen när Luleå slog Linköping med 2–0 i SHL-hockeyn.

Ishockey2022-10-18 21:32

Luleå plockade inte mer än nödvändigt med pucken. Ett rakare spel ledde till 17 skott i första perioden. Men som som Isac Brännström summerade för C More i den första pausen:

– Det är bara 1–0.

Att laget var så pass skjutglatt och offensivt gladde honom desto mer.

– Det är länge sedan vi hade så mycket i en period. Vi spelar bra med pucken, intensiva i forecheckingen, vi vinner mycket puckar. Vi har talat om att ta lite fler skott än tidigare och vi hade några farliga lägen.

"Bara fokus på Luleå"

Brännström fick rubriker och utsattes även för hotfullt beteende när det nyligen sipprade ut att han lämnar Luleå efter säsongen och fortsätter karriären i HV71.

– Jag har lagt det bakom mig, nu är det bara fokus på Luleå och att vinna matcher, säger han.

LHC hade inte vunnit på över fem år i Luleå och var inte i närheten av en efterlängtad seger efter de första 20.

Skärpningen kom i andra – där Joel Lassinantti fick briljera med några fina räddningar och såg till att Luleå höll ledningen.

Matchen stod och vägde de sista 20 och först med 1.11 kvar slog Jesper Sellgren in 2–0 i tom bur och Luleå radade upp sin elfte raka seger hemma mot Linköping.

Ny smäll för Skellefteå

Skellefteå är inne i en svacka och har tre raka förluster. Den senaste – 3–5– kom borta mot Örebro.

Ändå började det bra. Filip Sandberg fick hål på Jhonas Enroth med mindre än en och halv minut kvar av den första perioden.

Psykologiskt viktigt, visst – men på den fronten var hemmalaget vinnaren in i omklädningsrummen. Rodrigo Abols kvitterade 34 sekunder senare i spel i numerärt överläge.

Och 1.35 in i mittenakten var samme Abols framspelare till Mathias Bromés 2–1-mål.

Det var öppna offensiva spjäll, Elias Salomonsson vände på steken med sina mål innan Emil Larsson slog in 3–3 för Örebro.

Tid? 9.13.

Videogranskning

Det smällde snart igen. Tom Kühnhackl satte på nytt Skellefteå i förarsätet – trodde tysken. Men målet dömdes bort efter en videogranskning. En motgång som tog hårt.

Örebro gick fram till 6–3 i slutperioden, det viktiga 5–3-målet inslaget av Filip Berglund. Jani Lajunen skickade in det sista målet i tom kasse.

Luleå är ny trea i SHL-tabellen, en poäng bakom Växjö och Färjestad, som båda har 19 poäng.