Tredje raka förlusten för VH

Vimmerby har det motigt just nu. I toppmötet mot Kristianstad kom tredje raka förlusten i Allettan. KIK vann en tät match med 2-1. Förlusten innebär också att VH inte längre är topp-tre i tabellen.

Det blev Kristianstad som vann toppmötet mot Vimmerby. Skåningarna vann med 2-1.

Ishockey2018-02-14 20:13

Vimmerby satte högsta fart från start mot Kristianstad. Ett Kristianstad som kom från en megajobbig förlust mot toppkonkurrenten Huddinge. 5-0 blev till 5-6-förlust.
VH hade en tydlig taktik att sätta press på KIK-backarna och stressa dem till misstag. Och ja… det gick ganska bra. Vimmerby var klart hetare än skåningarna större delen av perioden och spelet var förlagt klart mer i Kristianstads zon än Vimmerbys. Problemet var bara att VH inte lyckades omsätta det spelmässiga övertaget till att skapa tillräckligt med målchanser. Å andra sidan var KIK:s chanser också lätträknade. Närmast målkänning var förre VH-spelaren Hampus Forsling.
Första perioden slutade mållös, 0-0, men de gulsvarta var värt mer än så. Ett frågetecken dock för spelet i egen zon, där det slarvades rejält ett par gånger.

Vimmerby var det bättre laget även inledningsvis i mittperioden och naglade fast Kristianstad djupt ner i deras zon ett flertal gånger. När vi satt och väntade på ett ledningsmål för VH, kom istället 0-1. Det var en riktig kalldusch för hemmaspelarna och knappast rättvist så långt. Hampus Forsling grävde fram pucken till Daniel Andersson som satte matchens första mål efter 28.35.

Gästerna, som har en tydlig ambition om att nå Allsvenskan, fick energi av målet – och 0-2 kom ett par minuter senare. Detta efter en ny bjudning av VH i egen zon. Herman Hansson fick öppet läge och gav inte VH-målvakten Jonathan Stålberg någon chans.

Kristianstad spelade kontrollerat i slutdelen av mittperioden och fortsatte på samma sätt i tredje. Vimmerby hade inte samma glöd och intensitet i sitt spel som första halvan av matchen, men laget gav inte upp och skapade ordentlig nerv när skarpskytten Petter Runesson drog till för kung och fosterland och reducerade till 1-2, drygt sju minuter före slutsignalen.

Vimmerby jagade frenetiskt en kvittering i slutet, plockade bort målvakten Jonathan Stålberg och spelade sex mot fem utespelare. Det hjälpte inte. KIK vann och VH är inte längre topp-tre i tabellen, då Hudiksvall vann.

Vimmerby-Kristianstad: 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)
Andra perioden: 0-1 (28.35) Daniel Andersson (Hampus Forsling, Malte Sjögren), 0-2 (32.07) Herman Hansson.
Tredje perioden: 1-2 (53.48) Petter Runesson (Pelle Ström, Jesper Kokkonen).
Utvisningar VH: 3x2. KIK: 3x2.
Skott: 10-7, 11-9, 14-7.