Tredje raka segern för skärpt Frölunda

Frölunda slog Oskarshamn med 6–1 och tog tredje segern i rad efter ett par veckors speluppehåll. –Det verkar som alla har köpt att vi måste liksom vara med nu, säger Mats Rosseli Olsen om skärpningen inför spurten i seriespelet.

Mats Rosseli Olsen jublar efter att ha gjort 3–0 för Frölunda – lagets andra mål i numerärt underläge i storsegern mot Oskarshamn.

Ishockey2022-02-17 21:26

Oskarshamn hade 17 spelfria dagar före resan till Göteborg. Smålänningarna började ändå fullt godkänt och hängde med i mer än halva matchen.

Sedan kunde Frölunda göra både 2–0 och 3–0 i numerärt underläge, det senare efter 42 sekunder i tredje perioden.

Efter det kunde Frölunda dra i från, och Oskarshamn fick inkassera sin åttonde raka förlust på bortaplan.

– Tredje perioden är en ruggigt slät figur, där jag upplever att det är alldeles för många själviska beslut. Jag är otroligt besviken på hur vi genomför den, säger Martin Filander, tränare i Oskarshamn.

Vass i underläge

Mats Rosseli Olsen, 30-åringen som nyss firat tioårsjubileum i Frölunda, var inblandad i båda målen i numerärt underläge. Han spelade snyggt fram Linus Nässén till 2–0, och gjorde sedan själv 3–0 efter att ha snott pucken från en motståndare i mittzon.

Norrmannen är också en av dem som får särskilt beröm av tränaren Roger Rönnberg, när denne talar om att Frölundas rutinerade nyckelspelare just nu driver laget och sig själva framåt.

– Vi börjar ha det som vi haft de åren när vi varit som absolut bäst, den där kärntruppen som är superdedikerade för vad laget ska göra tillsammans, och lämnar sina egon hemma, säger Roger Rönnberg.

Det är skillnad mot hur Frölunda såg ut före sitt "coronauppehåll". Då hade laget tre raka förluster, med 4–7 i Oskarshamn som avslutning.

– Vi gör färre misstag och bjuder mindre på lägen, säger Mats Rosseli Olsen.

– Ödmjukheten i spelet är bra, och jobbet, tillägger norrmannen.

Viktigt tänka rätt

Den viktigaste förändringen kanske skett i spelarnas tankar.

– Det mentala är en stor del av hockeyn, konstaterar Mats Rosseli OIsen.

Med drygt sju minuter kvar fick Cameron Brace i Oskarshamn matchstraff efter en knätackling mot Elmer Söderblom, som tidigare gjort sitt 16:e mål för säsongen när han stänkte in 1–0 i första perioden.

Kim Rosdahl gjorde Oskarshamns tröstmål i fem-mot-tre med en minut kvar.

Lagen saknade fyra viktiga spelare vardera på grund av OS-spel.