Tremålsskytten Tulus: "Ett jävligt bra jobb"

Bästa sättet att inleda en finalserie? Hattrick och seger, så klart. –Vi gjorde ett jävligt bra jobb och ska bara fortsätta så här, säger Luleås tremålsskytt Noora Tulus till SVT efter 6–1 mot Brynäs.

Luleås Tulus Noora.

Luleås Tulus Noora.

Foto: Pernilla Wahlman/TT

Ishockey2023-03-17 20:35

27-åriga Noora Tulus fick en fin kväll i Gävle. Hon prickade in Luleås kvittering i mitten av andra perioden – och sedan var hon del av forceringen i tredje som gav en 6–1-seger i SDHL-finalens första match.

– Det var tufft. Det är två bra lag men vi gjorde en jävligt bra insats, vi höll vår gameplan, hade tålamod och i slutändan kom målen, säger Tulus, som sedan prickade in 3–1 och 6–1, till SVT.

– Det var roligt, det var mycket glädje för oss men det är bara fortsätta.

– Vi har inte vunnit något än. Vi måste klara två matcher till för att vinna guldet. Vi siktar på nästa match och har fullt fokus på den.

Luleå har de senaste säsongerna samlat på sig SM-titlar i strid ström.

Klubben har vunnit samtliga finalserier sedan 2017–2018 och är därmed uppe i fyra raka säsonger där laget kort och gott har varit bäst.

Luleå var även i final 2019–2020 men då ställdes slutspelet in på grund av pandemin.

Nu har laget, som vann grundserien före Brynäs, fått en smakstart inför fortsättningen av finalserien på söndag.

– Det var inte ingen 1–6 match. Vi föll ihop i slutet. Vi började bra men de fick komma in i matchen tack vare utvisningar, säger Brynäs Laura Stalder till SVT och siktar nu på nästa match.

– Det är en ny match. Nu ska vi vila, åka upp dit och börja om på nytt.

Finalserien avgörs i bäst av fem matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!